UEFA's KVK - Doornik: 1-1 Printervriendelijke versie

De tegenstander van het weekend voor de Tiense Uefa’s was Doornik. Op verplaatsing werd er met 2-4 cijfers makkelijk van hen gewonnen.
 
Tienen kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd. Tom gaf de bal scherp voor doel, maar Mike kon zijn voet net niet tegen de bal plaatsen. Wat later kwam Doornik opnieuw goed weg. Tom schoot op doel na een voorzet van Glenn, zijn poging belandde naast de doelpaal.
 
Doornik kwam er na een kwartier een eerste keer goed uit. Cas was alert en kon de bal makkelijk wegtikken. Toch bleef de meeste druk van Tienen komen. Nicolas kopte sterk door op een bal van Mike. De kopbal belandde in Glenns voeten, die werd afgevlagd voor buitenspel. Wouter probeerde het enkele minuten later nog met een schot, de Doornikse doelman wist de bal te pakken.
 
Op het halfuur kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een aanval van Doornik werd de bal vrij binnen gekopt. Doornik probeerde onmiddellijk hierna een tweede doelpunt te maken, maar Cas kwam steeds goed tussenbeide. Zowel Tom als Jens kregen net voor de rust hun schot niet tegen de netten. Het bleef bij 0-1 na 45 minuten.
 
Na de rust ging Tienen nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Nicolas schot uit een vrije trap van Mike moest in hoekschop gewerkt worden door de doelman. Kort daarop moest Doornik met tien verder nadat een speler na een fout een tweede keer geel kreeg.
 
Glenn greep zijn kans en schoot op doel. Daaruit kwam een hoekschop waarbij Mike de bal voor doel slingerde en Thomas op doel kopte. Een doelpunt bleef voorlopig uit.
 
Bij een zoveelste hoekschop speelde Mike de bal kort tot bij Kevin V., die voorgaf tot bij Lennert. Zijn schot werd echter afgeblokt door de Doornikse verdediging. Nog geen minuutje later maakte Jens een knappe actie op links, Wouter stond op de juiste plek om de 1-1 binnen te tikken.
 
Met nog een twintigtal minuten op de klok, kon de wedstrijd nog alle kanten op. Jens kopte in de 74e minuut het leder binnen uit een vrije trap van Thomas. Het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Onze jongens creërden de betere kansen en trokken de match naar zich toe. Vooral uit stilstaande fases werd het gevaarlijk voor het doel van de bezoekers. Zo kon de doelman Lennerts kopbal maar net in hoekschop tikken.
 
Kort voor het einde kreeg Thomas nog een goede kopkans op een vrije trap van Jens, maar hij mikte de bal over het doel. In de allerlaatste minuut kopte ook Jens nog op doel. Het bleef echter bij een 1-1 gelijkspel.
 
Volgende week staat er een verre verplaatsing op het programma. Dan wordt er gespeeld op het veld van KV Oostende.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Simon Beuls (45’ Lennert Vanherberghen), Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons (63’ Simon Van Gucht), Nicolas Das Tavares Neves.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure