UEFA's KVK - Deinze: 1-0 Printervriendelijke versie

Woensdag stond er voor de Tiense Uefa’s de match tegen Deinze geprogrammeerd. In de heenwedstrijd trok Tienen aan het langste eind en won met 0-2. De match werd om 19u afgetrapt in Kumtich.
 
Tienen begon vrij goed aan de wedstrijd. De Oost-Vlaamse doelman bracht zichzelf al snel in de problemen toen hij een bal moest ontzetten. De bal kaatste tegen Kevin V. en vloog terug richting doel. De doelman slaagde er nog net in de bal te pakken.
Enkele minuten later maakte Kevin V. een mooie actie, maar zijn schot miste richting. Wat later schoot Jens op doel en kreeg hieruit een hoekschop. Deze werd in eerste instantie weggekopt maar de afvallende bal werd door Thomas nog op doel getrapt. Een doelpunt bleef voorlopig uit.
 
De wedstrijd viel wat stil, tot op het halfuur. Thomas gaf een verre bal op Kevin V., maar een Deinze-speler raakte de bal met de hand. De vrije trap van Jean-Philippe die hieruit volgde, belandde in de muur. Lukas gaf kort daarop een mooie pass tot bij Jens. Hij trapte de bal hoog in het doel en zorgde zo na 35 minuten voor een 1-0 voorsprong. In de laatste minuten van de eerste helft probeerde Tienen het nog uit stilstaande fases, maar het bleef 1-0 tot aan de rust.
 
Na twee minuten in de 2e helft maakte Kevin V. de actie op links en gaf een goede voorzet tot bij Jens in het centrum. Zijn schot zoefde naast de doelpaal. De druk bleef vooral van de thuisploeg komen. Jean-Philippe gaf de bal bij een vrije trap tot bij Lukas, die de bal vervolgens teruglegde. Het daaropvolgende schot werd door de doelman gelost en Kevin V. probeerde de bal nog in het doel te werken. Hij kreeg echter een fout op doelman tegen gefloten.
 
Jean-Philippe schoot nadien naar het doel, zijn schot spatte uiteen op de dwarsligger. Ook Wouter probeerde het met een schot, maar de bezoekende doelman was alert. In de 70e minuut zette Deinze een aanval op en trapte een speler de bal tegen de netten. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.
 
Deinze kwam steeds meer opzetten en was duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Cas moest enkele keren goed tussenbeide komen. Tien minuten voor affluiten schoot Simon V.G. nog op doel na een voorzet van Kevin V. vanop links, maar kreeg de bal niet tussen de doelpalen. In de laatste minuten was het nog opletten voor een tegentreffer.
 
Tienen kon de partij met een 1-0 overwinning afsluiten. Zaterdag wordt de voorlaatste competitiematch van het seizoen gespeeld, de tegenstander is dan het Waalse Tubeke.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amerdeep Singh, Thomas Hendrickx, Dimitri Gregoir, Wouter Hias, Simon Beuls, Lukas Velaers, Jean-Philippe Danneel (72’ Tom Simons), Jens Winnen, Kevin Vanderstukken.
 
Verslag door Astrid Hendrickx
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure