UEFA's KV Oostende - KVK: 2-2 Printervriendelijke versie

Dit weekend stond er de Tiense UEFA’s opnieuw een verre verplaatsing te wachten. De tegenstander was KV Oostende, waar thuis overtuigend met 5-2 van werd gewonnen.
 
Het begin van de wedstrijd verliep vrij evenwichtig. Na een goed kwartier zorgde Tienen voor het eerste gevaar. Mike slingerde de bal voor doel na een één-twee met Kevin V. op links. Glenn (?) kopte op doel, maar de keeper wist de bal in hoekschop te werken. Tienen legde voorlopig het meeste druk maar dit resulteerde nog niet onmiddellijk in een doelpunt.
 
Een Oostende-speler stormde wat later alleen op het Tiense doel af. Zijn schot werd door Kevin V.C. knap in hoekschop getikt. De volgende kans was opnieuw voor Tienen. Mike nam de vrije trap op links en de bal belandde in het strafschopgebied. Hieruit volgde opnieuw een hoekschop. Mike plaatste zich achter de bal en Lennert kopte daarna stevig op doel. Zijn poging belandde echter op de paal.
 
Tienen bleef de betere kansen creëren naar het einde van de eerste helft toe. Kevin V. maakte een sterke actie op links en leverde de bal daarna af bij Glenn in het centrum. Die trapte op doel, maar de doelman kon de bal pakken. Enkele minuten later gaf Jens de bal mee met Glenn, die het de keeper moeilijk maakte met zijn schot. Toch stond het na 45 minuten nog steeds 0-0.
Kort na de rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Met een vrije trap net voor het zestienmetergebied maakten ze er 1-0 van. Een tijd later werd het weer gevaarlijk voor het doel van Tienen. Na een vrije trap schoot een Oostende-speler de afvallende bal op doel, Kevin V.C. was alert en kon een doelpunt voorkomen.
 
Onze jongens lieten het hoofd niet hangen en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Zo vloog Jens kopbal maar net over het doel. Kort daarop ontzette de thuisdoelman slecht en vloog de bal tegen Nicolas aan. De bal rolde vervolgens maar nipt naast. Een minuutje later moest Tienen een tweede doelpunt slikken uit een corner van Oostende.
 
In de 71e minuut gaf de pas ingevallen Jean-Philippe de bal mee met Mike, die de bal mooi tegen de netten plaatste. Het doelpunt gaf onze jongens weer vertrouwen. Tom passte de bal tot bij Nicolas, de Oostende-doelman kwam goed tussenbeide en kon zijn schot afblokken.
 
Tienen draaide de gashendel wat meer open en drukte Oostende achteruit. Zowel Jens als Nicolas probeerde het met een schot vanop afstand, maar kregen de bal niet tussen de palen. Drie minuten voor tijd slingerde Jean-Philippe een hoekschop voor doel. De doelman van Oostende werkte de bal in eerste instantie weg, maar Thomas bracht de bal opnieuw voor doel. Lennert kon hierop de 2-2 binnenkoppen. Dit werd dan ook de eindstand.
 
De Tiense Uefa’s slaagden erin om op karakter een 2-0 achterstand weg te werken. Deze positieve noot moet vertrouwen geven voor de wedstrijd van woendag. Dan wordt er thuis tegen Antwerp gespeeld.
 
KVK Tienen: Kevin Van Cutsem, Wouter Hias, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Simon Van Gucht (70’ Jean-Philippe Danneel), Glenn Neven (58’ Nicolas Das Tavares Neves), Lennert Vanherberghen, Mike Deverdenne, Tom Simons (79’ Simon Beuls), Jens Winnen.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure