UEFA's Antwerp FC - KVK: 1-1 Printervriendelijke versie

Door de wijziging van de kalender, moesten er enkele wedstrijden in de week ingepast worden, waaronder deze van woensdag. De wedstrijd ving aan om 18u30 en Antwerp was de te bekampen tegenstander. In de uitwedstrijd werd er aan het begin van het seizoen met 2-1 verloren tegen Antwerp.
 
Door de hevige regenval van de voorbije dagen, lag het veld er niet perfect bij. In de openingsfase was het voor beide ploegen dan ook zoeken naar het juiste spel. Antwerp probeerde uit stilstaande fases gevaar te creëren voor het Tiense doel. Zowel Cas als de Tiense verdediging werkten de dreiging moeiteloos weg.
 
Tienen kreeg een eerste goede kans na een goed kwartier spelen. Lennert kopte op doel uit Mike’s vrije trap, maar mikte de bal naast. Antwerp zette kort hierop een aanval op. Amardeep blokte het schot af waardoor Cas de bal makkelijk kon pakken.
 
De meeste druk kwam nu van de bezoekers. De bal moest op korte tijd enkele keren in hoekschop worden gewerkt, maar Antwerp kwam niet tot een doelpunt. Tienen profiteerde hiervan en zette de tegenaanval in. Glenn gaf de bal mee met Mike op links. Die dook het zestienmetergebied in en werd neergehaald door een Antwerp-speler, penalty! Mike plaatste zich achter de bal en legde de 1-0 beheerst tegen de netten.
 
Twee minuten later kreeg Antwerp een vrije trap net voor het strafschopgebied. De bal werd tussen de palen getrapt, maar Cas stond op de juiste plek. Net voor de rust zorgden de Tiense Uefa’s nog voor enig gevaar voor het Antwerpse doel. Na een mooi opgezette aanval schoot Mike op doel, zijn poging zoefde over. We gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.
 
Al snel in de tweede helft kreeg Tienen een goede doelkans. Mike’s hoekschop belandde voorbij de tweede paal en werd door Thomas terug voor doel gekopt. Lennert kon zijn hoofd er net niet tegen plaatsen en de afvallende bal was voor Kevin V. Die schoot van buiten het strafschopgebied op doel, maar mikte over.
 
Wat later ontsnapte Tienen aan een doelpunt, toen de bal na een vrije trap tegen de paal botste en in corner rolde. Het schot dat uit de hoekschop volgde, werd door een Antwerp-speler naast getrapt. Met nog 25 minuten op de klok, kwam Antwerp met tien man te staan. Een speler kreeg een tweede keer geel nadat hij de scheidsrechter beledigd had.
 
Tienen creërde vervolgens weer wat meer kansen. Zo moest Toms schot door de doelman in hoekschop worden gewerkt. Een minuut later trapte Mike een vrije trap voor doel en belandde de bal binnen het doelkader. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.
 
Vijf minuten voor affluiten maakte Tom de actie op rechts en leverde de bal af bij Jens in het centrum, die niet aarzelde en op doel schoot. De Antwerpse doelman was alert en hield zijn netten schoon. Nog geen minuutje later rondde Antwerp een laatste aanval af met een doelpunt. Zo werd het uiteindelijk nog 1-1.
 
Opnieuw een gelijkspel voor de Tiense Uefa’s, al kunnen ze niet ontevreden zijn over het geleverde spel. Zaterdag wordt er wegens omstandigheden niet in Kumtich maar in Grimde gespeeld, de tegenstander voor onze jongens is dan Charleroi.
 
KVK Tienen: Cas Vervaeren, Simon Van Gucht, Amardeep Singh, Thomas Hendrickx, Kevin Vanderstukken, Glenn Neven, Lennert Vanherberghen, Mike Deverdenne, Jens Winnen, Tom Simons, Nicolas Das Tavares Neves (85’ Jean-Philippe Danneel).
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure