U15S: SK Lierse - KVK Tienen: 2 - 3 Printervriendelijke versie

Op een zeer warme zondag stond de laatste verplaatsing voor onze spelers van U15S op het programma, nl. SK Lierse. Al tijdens de opwarming merkten we dat Lierse met veel spelers van de U15A op het veld stond.
 
De eerste 10 minuten waren gelijk opgaand maar toen liet de scheidsrechter een duidelijk buitenspel (zeker 5 m) doorgaan waarop ze konden scoren. Dit leidde tot grote frustratie bij onze talrijke supporters. Dit doelpunt taste het moreel van onze spelers niet aan maar in tegendeel, de motivatie werd nog groter en we lieten Lierse achter de bal lopen.
Op de 25ste minuut werd er dan vanachter uit mooi uitgevoetbald en zonder dat er ook nog maar iemand van Lierse de bal kon raken kwam Niels in schietpositie en de doelman was kansloos. Heerlijk om zulke mooi samenspel te zien. We schakelden dan nog een versnelling hoger en opnieuw na 20 passes waarbij die van Lierse enkel naar de bal konden kijken bracht Arwen met een schitterende pass Svevo voor doel die dan de keeper mooi lobte : 1 – 2. Tot bij de rust bleven we dan ook de beste ploeg op het veld.
 
Ruststand 1 - 2
 
 
De trainer van Lierse maakte tijdens de rust een praatje met de scheidsrechter, deed enkele vervangingen en bracht een grote, zwarte spits in. Lierse begon ook dadelijk wat agressiever te spelen, maakte gebruik van veel lange ballen richting snelle spits en kon daarom het begin van de tweede helft domineren. Hij kon dan na 10 minuten scoren, opnieuw met een buitenspelreukje aan. 2-2
 
Hierna namen onze jongens echter de wedstrijd terug in handen, we speelden misschien met iets te veel risico vooruit waardoor Gunther, onze doelman 2 maal goed moest tussenbeide komen op een snelle counter van Lierse. Dit tot grote ergernis van een paar Lierse-speler waarvan er één voor de ogen van de scheidsrechter Sacha een vuistslag gaf in het aangezicht zonder dat die hierop reageerde alsook de trainer van Lierse die deze agressie bleef aanmoedigen.

Dit incident gaf onze jongens nog meer de moed om aan Lierse te tonen wat mooi voetbal is en ze lieten zich niet provoceren door de spelers van Lierse.Goed zo jongens om te tonen dat de jeugdopleiding van Tienen gericht is op het brengen van mooi voetbal. Op de 65ste minuut kreeg Gunther (op vraag van de groep) een applausvervanging. Hij verlaat na 5 jaren KVK. Bedankt Gunther voor dit mooie seizoen. In de laatste minuut was er dan een schitterende actie van Sacha op links die de bal voor doel bracht en Niels nam de voorzet in één tijd over. Winkelhaak en 2 – 3.

De ganse ploeg (ook de wisselspelers) bouwden dan een kort feestje voor onze dolgelukkige supporters. Deze 45 seconden feesten werden dan door de ref met 5 minuten overtime bestraft. Ook hierin was het Tienen dat de bal opeiste en voor gevaar kon zorgen
 
Eindstand : SK Lierse – KVK Tienen : 2-3
 
Ploegopstelling : 4-4-2
1.Vanderlinden Fabio  2.Swinnen Tom  3.Vanacker Maxime  4.Didier Beeten  5. Robin Hendrickx  6.Broos Sacha  7.Niels Massin  8.Arwen Waegeneers
9.Vandersmissen Svevo  10.Loren Vancleef  11.Kristof Leenen
Wisselspelers : Gunther Schepens, Joey Tits, Jarne Coekaerts, Glenn Moyaerts
 
Afgevaardigden : Jos Hendrickx en Philippe Coekaerts,
 
Deze 2 mensen hebben ook voor een schitterend seizoen gezorgd voor de U15 Shadows zodat ik er twee vrienden voor het leven bij heb. Voor de toekomst jongens : Blijf werken. Mijn grootste ontgoocheling dit seizoen was het ogenblik dat ik hoorde dat ik volgend jaar jullie trainer niet meer kan zijn. Ik vind dit zeer spijtig en weet ook dat jullie dit spijtig vinden. Vijf of zes spelers zijn klaar om volgend seizoen naar de A-groep te gaan. Ik hoop dat jullie trainers voor volgend seizoen dit ook zo zien maar heb daar het volste vertrouwen in.
 
Proficiat jongens voor het prachtige seizoen en bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid op de trainingen en veel succes in de toekomst
 
Trainer Vincent
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure