U14S Moeskroen - KVKT: 2-2 Printervriendelijke versie

Op zaterdag 6 September trokken 17 spelers en 2 gelegenheidstrainers met de U14S naar het verre Moeskroen. Wegens de onbeschikbaarheid van trainer Walter werd aan de papa’s van Quentin en Sam (trainer U9A) gevraagd om de ploeg te coachen. Jonathan en Hans vielen wegens een beurtrolsysteem naast de 15, maar maakten de verplaatsing toch mee om hun ploegmakkers aan te moedigen.
 
Na een busrit van 2 uur stelden we vast dat er geen scheidsrechter aanwezig was. De wedstrijd werd uiteindelijk toch aangevat met 20 minuten vertraging en met een toegesnelde scheidsrechter in jeans…
 
Onze jongens begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd : Ruben stond paraat in doel, de verdedigers Cedric, Bernd, Jordi, Laurent, Joeri en Quentin hielden achteraan alles goed gesloten en waren alert bij enkele gevaarlijke counters. De middenvelders Asley, Seppe, Kevin en Florine speelden hoog en creatief en zorgden voor de aanvoer bij de spitsen : Jonas, Ian, Thomas en Sam die het doel van Moeskroen bestookten.
 
De eerste kansen werden gemist en na 20 minuten kregen we op de counter de onverdiende 1-0 om de oren.  Een oude voetbalwijsheid zegt dat wie de kansen niet afmaakt er snel één om de oren krijgt.
 
De tweede helft waren onze jongens nog dominanter en na 10 minuten stak Asley mooi diep op Sam die op snelheid en na een duel met de doelman zijn poging bij Ian zag belanden die koelboedig de meer dan verdiende gelijkmaker binnentrapte.  Tienen bleef Moeskroen in moeilijke weersomstandigheden op de goal drukken en in de 55e minuut legde Ian, na weeral een mooie en snelle aanval over de flank de 2-1 perfect voor bij Jonas die zuiver afwerkte.
 
Onze vreugde was echter van korte duur, want na enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter kon Moeskroen na een onterechte vrije schop en in meters buitenspel de 2-2 binnenduwen. In de allerlaatste seconden trapte Kevin nog een vrije trap van op 25 meter op de kruising.
 
Een meer dan verdienstelijke wedstrijd van 15 kerels die bijzonder gemotiveerd vochten voor wat ze waard waren en bij momenten heel creatief en verstandig voetbalden. Proficiat mannen en doe zo verder, dan gaan jullie een mooi seizoen tegemoet.
 
Gelegenheidstrainers Patrick Van Hool en Pierre Puttemans.  
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure