U13S Verslag KVKT – FC Antwerp: 2-2 Printervriendelijke versie

Deze winderige zaterdagmiddag werden we verwacht in Oorbeek voor de wedstrijd tegen FC Antwerp. Gezien de resultaten van de voorbije weken, en met in het achterhoofd dat we tegen Antwerp al een goed resultaat hadden neergezet op het tornooi te Dessel, vreesde ik dat er wat nonchalance in de ploeg gekropen was. De voorbije week tijdens de trainingen was dit al opgevallen.
 
Bij de wedstrijdvoorbereiding werd de jongens nogmaals op het hart gedrukt om de tegenstander niet te onderschatten en bij dit weer zoveel mogelijk over de grond te voetballen. Deze raad werd vanaf het eerste fluitsignaal goed opgevolgd, met onmiddellijk gevolg dat we Antwerp konden vastzetten op hun speelhelft. Na 3’ mocht Davy al een vrije trap nemen, en zoals in één van de vorige wedstrijden werd ook deze netjes tegen de touwen getrapt. We bleven de wedstrrijd in handen houden en na een kwartier kon Axel C. er na een mooie aanval 2-0 van maken. Naar het einde van de eerste helft kwam Antwerp opzetten en konden ze Lars een paar keer bedreigen, echter zonder tegen te scoren.
 
De tweede helft wes er ééntje om snel te vergeten, de combinaties bleven uit. We gingen de bal maar steeds diep vooruitjagen, en vooral onze veldbezetting werd verwaarloosd. Na te gemakkelijk balverlies mocht de tegenpartij een vrije trap nemen, de 2-1 stond op het bord.
We waren duidelijk van de kaart, want het was Antwerp dat nu een aantal kansen kon afdwingen. Na slecht uitverdedigen kon Antwerp een tweede keer scoren.
 
Op basis van de tweede helft verdiende Antwerp zeker dit gelijkspel. We dienen echter wel de bedenking te maken dat we het enkel aan onszelf te wijten hebben dat Antwerp terug in de wedstrijd is kunnen komen. Zoals reeds meermaals aangehaald duurt een wedstrijd 60 minuten. We dienen de ganse wedstrijd als ploeg te strijden, het is het collectief dat deze groep sterk maakt. Daarom, steeds honderd procent inzet en motivatie zijn nodig om het combinatievoetbal te brengen waar wij als trainers fier op zijn. Het resultaat is van ondergeschikt belang.
 
Verslag door trainer Dirk Knops
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure