U13S Lierse SK - KVKT: 3-1 Printervriendelijke versie

Op deze herfstachtige zondagmorgen stond voor onze shadows een verplaatsing naar Lierse op het programma. Door tal van omstandigheden (ziekte - verlof....) konden we met slechts 12 spelers afreizen. Bij aankomst in Lierse bleek dat er in eerste instantie geen scheidsrechter aanwezig was maar net toen Tienen er eentje binnen zijn rangen had gevonden, er plots wel eentje was (en dit zou ons zuur opbreken).
 
Onze jongens hadden er duidelijk zin want meteen trokken ze het laken naar zich toe. Na 5' werd Nicolas mooi het straatje in geduwd maar de scheids floot hem terug voor (een denkbeeldig) buitenspel. Iets daarna kregen we een 4-tal hoekschoppen op rij maar net dat laatste tikkeltje ontbrak. Lierse loerde op de counter en rond de 12' was dit succesvol.
 
De eerste keer dat ze zich voor onze doelman vertoonden en meteen was het raak. Onze jongens waren volledig van slag want van bij de aftrap was er balverlies en Lierse profiteerde meteen. Binnen 2' stonden we ineens 2-0 in het krijt. Er werd wat bijgestuurd en Tienen duwde Lierse nog meer achteruit maar eens in de backlijn van de tegenstrever liep het telkens mis. En vlak voor rusten, maakte Lierse er op counter nog 3-0 van.
 
Ruststand: 3-0
 
Bij de rust werd gevraagd gewoon door te doen zoals we bezig waren alleen verdedigend moest wat worden aangepast. En onze jongens gingen er onmiddellijk vol tegen aan. Dat resulteerde al snel in een doelpunt via Axel C.
 
Tienen gelanceerd en een fout binnen de rechthoek werd niet bestraft. Tienen bleef doorduwen en kreeg genoeg kansen maar de afwerking was net niet goed genoeg. Rond het kwartier werd Brandon dan foutief afgestopt door de laatste speler van Lierse. Dan verwacht je een verwittiging van de scheidsrechter maar deze bleef uit. En toen die zelfde spelers iets later ook nog eens de doorgebroken Lasse foutief afstopte dan verwacht je dit keer wel een kaart. Maar ook nu bleef ze op zak. Iets later alweer een fout binnen de rechthoek maar ook nu had de scheids de fout niet gezien. Dan weet je als trainer hoe laat het is. Net voor affluiten werd Lasse dan ook nog eens afgefloten voor een denkbeeldig buitenspel.
 
Proficiat mannen, we hebben vandaag getoond dat we een sterk voetballend geheel zijn, alleen maakten we vandaag defensief iets te veel foutjes. Maar voor de rest mogen jullie zeker terug blikken op een sterke prestatie en kregen jullie niet wat jullie verdienden. Op naar de volgende wedstrijd.
 
Doelpunten: 12' x (1-0); 14' x (2-0) ; 26' x (3-0) ; 36' Axel C (3-1)
 
Verslag door gelegenheidstrainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure