U13S FC Dender - KVKT: 2-3 Printervriendelijke versie

Op deze zonovergoten zaterdagmiddag dienden we de trip naar Denderleeuw aan te vatten.Op voorhand wisten we dat de staat van het terrein, klein en hobbelig, in ons nadeel zou zijn. Er werd van onze jongens gevraagd vanaf het eerste fluitsignaal stevig in duel te gaan en vooral de passing goed te verzorgen.
 
De wedstrijd kon voor ons niet beter starten, want na 3’, bij de eerste aanval trof Axel D. al raak. Op dit kleine terrein was het dan ook al 'middenveld' voetbal wat de klok sloeg. Na een onoplettendheid bij een eerder onschuldige vrije trap kon Dender tegenscoren. We staken een tandje bij, en gingen nog meer druk zetten, waardoor hun verdedigers meer en meer in de problemen kwamen.
 
Ons tweede doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Na een fraaie aktie wist Axel D. zijn tweede te scoren. Na 23’ liepen we verder uit. Deze keer was het Axel C. die de bal tegen de netten trapte. We gingen rusten met een verdiende 1-3 voorsprong.
 
De 2e helft bleek een maat voor niets, slordig voetbal op het middenveld (van beide ploegen) zorgde voor weinig doelgevaar. Naar het einde van de 2e periode wisten we nog een paar keer alleen voor de doelman van Dender op te duiken, maar scoren lukte niet meer. Het was uiteindelijk Dender dat in de laatste minuut nog kon milderen tot 2-3.
 
Toch een verdiende overwinning van onze gasten. We moeten echter proberen het voetbal van de eerste helft gedurende een ganse wedstrijd te brengen, zo wordt dit een prachtig seizoen. Bedankt gasten voor jullie inzet en motivatie.
 
Verslag door trainer Dirk Knops
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure