U13A Virton - KVKT: 2-2 Printervriendelijke versie

Vandaag stond de langste verplaatsing van het seizoen op het pogramma, we dienden ons namelijk te verplaatsen naar Virton. Al om 7 hr was het verzamelen geblazen om dan 2,5 uur in de bus te zitten.

Tienen begon goed aan de wedstrijd want al na 3' kreeg Kenny een dot van een kans, maar hij kon net niet voldoende afdrukken. Daarna vielen we terug en nam Virton het voortouw. Ze kwamen dan ook verdiend op voorsprong rond de 12de minuut. Op het kwartier kon Florian dan toch gelijkmaken zonder dat er echt goed werd gevoetbald. En 2' later na een hoekschop van Davy kon Thomas zelfs de 1-2 aantekenen. En van dan af dacht Tienen eindelijk aan voetballen. Het was wel niet het sprankelende voetbal van de afgelopen weken maar toch combineerde Tienen beter dan Virton dat voor zijn heil zocht in de lange bal.

Rust : 1-2

In de tweede helft kwam Virton veel gretiger uit de kleedkamers maar het was vooral de trainer van Virton die de hoofdrol opeiste. Hij verplichtte zijn spelers steeds meer en meer om brutaler te gaan voetballen. Ze dienden telkens een lange bal te trappen om dan op om het even welke manier deze te recupereren op onze speelhelft. De jonge vrouwelijke scheidsrechter verloor stilaan controle over de wedstrijd. En de trainer deed er nog een schepje bovenop. Toen langs beide kanten een aantal geblesseerde spelers op de grond bleven liggen schreeuwde hij moord en brand op de scheidsrechter opdat deze het spel zou laten doorgaan. Sportiviteit stond duidelijk niet in zijn woordenboek. Maar desondanks kwam Virton niet aan uitgespeelde kansen. Tienen vergat op dat moment te voetballen en de paar counters die er waren, werden veel te onzorgvuldig uitgespeeld, anders had de score kunnen oplopen. Tienen bleek op een overwinning af te stevenen (ook al verdiende de spelers van Virton zeker een gelijkspel voor hun inzet), maar in de 33ste minuut kon Virton dan toch gelijkmaken.

Het was vandaag een wedstrijd om snel te vergeten. Er werd weinig gevoetbald. En vooral de manier van werken van de trainer van Virton was jeugdvoetbal onwaardig. Komaan mannen, we vergeten deze match en werken deze week keihard naar de volgende toe. Zaterdag wacht ons thuis alweer een zware klus met het bezoek van Brussels.
 
Doelpunten: 12' x (1-0) ; 15' Florian (1-1) ; 17' Thomas (2-1) ; 63' x (2-2)
 
Verslag door trainer Noé Luc
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure