U13A KVSK United - KVKT: 3-1 Printervriendelijke versie

Op deze stralende zaterdagmorgen dienden we ons te verplaatsen naar Lommel. Alvorens over het sportieve te beginnen wil de ganse groep U13 zijn medeleven betonen met het tragisch overlijden van de papa van Lars (één van onze doelmannen). Wij wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijden.  Uit de vorige wedstrijd tegen Lommel wisten we dat vooral hun rechterflank gevaarlijk is.

We begonnen ietwat gelaten aan de wedstrijd en Lommel toonde zich veel gretiger dan Tienen. De duels werden bijna allemaal verloren en dan is het logisch dat je in de problemen. Rond de 5de minuut kon Lommel er op hoekschop dan 1-0 van maken nadat een kopbal die naast ging ongelukkig via een Tiense speler in doel verdween. We bleven het spel nog een aantal minuten ondergaan maar rond de 10de herstelden we stilaan het evenwicht. Rond de 12de minuut vrije schop voor Tienen en na wat geharrewar kon Flo de 1_1 binnen tikken. En van toen af werd het een gelijk opgaande wedstrijd maar echt goed voetbal was er niet te zien. Lommel gebruikte hun sterke wapen via de lange bal op die rechter flank, maar combineerde zelden over de grond. Tienen speelde te veel dit spel mee waardoor onze sterke punten niet aan bod kwamen. Tienen kreeg via Kenny en Thomas een paar heel goede kansen maar het bleef 1-, een terechte ruststand.
 
De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste, Lommel begon het sterkst en rond de 5de minuut en alweer op hoekschop liet Tienen zich ringeloren. De speler van Lommel mocht vrij binnen koppen. Rond de 10de minuut dan toch even een opflakkering van Tienen dat nu wel de combinatie zocht en dan zie je dat wij het vooral van ons voetballend vermogen moeten hebben. Een paar kansjes werden afgedwongen maar de laatste pas was, naar gewoonte, net niet goed genoeg. In de 53ste minuut werd een duidelijk fout op Gregory onbestraft gelaten door de scheidsrechter en net uit die fase puurde Lommel een strafschop. Lommel liet deze kans niet onbenut en liep uit tot 3-1. Tienen zette nog alles op alles en Thomas kreeg nog een dot van een kans maar we weten al langer al vandaag dat daar het schoentje wringt.
 
Kop op mannen, het voetbal was vandaag niet zoals we gewoon zijn maar we moeten vooral leren uit onze fouten. Iets meer durf tonen in balbezit en vooral de combinatie zoeken. Volgende week komen de buren uit St Truiden op bezoek en zal het alweer knokken zijn.
 
Doelpunten: 54 x (1-0),12' Kenny (1-1), 35'x (2-1), 53' x (3-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure