U13A KVKT- Virton: 1-1 Printervriendelijke versie

Onze tegenstrever van dit weekend had z’n start niet gemist. We waren dus gewaarschuwd dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. Ook verleden seizoen hadden we aan Virton een taaie klant.
 
Vanaf het begin van de wedstrijd werd er door de jongens van Virton zeer kort verdedigd. Het lukte ons niet om ons passenspel op te dringen. Zelfs in de duels kwamen we steeds een voetje te kort. Na een kwartiertje kon Virton er, op dat moment verdiend, 0-1 van maken. Na een paar wissels en wat bijsturingen kwamen we beter in de wedstrijd. Stilaan begonnen wij de duels te winnen, we gingen wat sneller inspelen en de passing werd beter verzorgd. Bij één van de betere acties, stuurde Jordi de bal diep op de rechterflank naar Kenny, die met een kopbal Thomas bediende en deze mooi afwerkte over de doelman van Virton. Een verdiende 1-1 ruststand.
 
Tijdens de rust werd gevraagd om de bal sneller rond te spelen en zo de duelkracht van Virton te omzeilen. Tijdens de 2e helft wisten we Virton toch wat op hun speelhelft te drukken. Echte kansen bleven echter uit. Het was zelfs Virton dat op de counter een goede kans tot scoren kreeg. Hun voorspeler kon alleen op onze doelman afgaan, maar gelukkig voor Tienen werd de bal naast getrapt. Naar het einde van de partij toe konden we de druk nog wat opvoeren, waardoor we nog een tweetal kansen wisten te creëren, maar scoren zat er niet meer in.
 
Na een wedstrijd tegen deze sterke tegenstander, die vooral op kracht en atletisch vermogen voetbalt, kunnen we tevreden zijn met het behaalde resultaat. Het geleverde voetbal was niet altijd even mooi, vooral door de duelkracht van onze tegenstrever, maar dit hebben we gecompenseerd met mentaliteit en gedrevenheid. Ik was fier om vandaag jullie gelegenheidscoach te mogen zijn.
 
Verslag door trainer Dirk Knops

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure