U13A KVKT - OHL: 1-4 Printervriendelijke versie

Op deze schitterende na zomerse zaterdag kregen we onze buren van OHL over de vloer. Het terrein lag er schitterend bij in die stralende zonneschijn.

En beide ploegen hadden er duidelijk zin in, want vanaf de eerste minuut trokken beide ploegen alle registers open en maakten er een zeer aangenaam kijkstuk van. De eerste 10 minuten had OHL iets de bovenhand maar langzamerhand trok Tienen het laken naar zich toe. De paar kansen werden niet afgemaakt en vlak voor rust kreeg Tienen het deksel op de neus. Het nummer 9 werd te veel ruimte gelaten op vrij schop en deze maakte er met het hoofd 0-1 van. Op dat moment misschien een beetje tegen het spel in.
 
Ruststand: 0-1
 
Onze jongens pikten de draad weer op in de tweede helft. Het spel bleef eerlijk op en af gaan en rond de 35ste minuut kon Kenny een afvallende bal heerlijk binnen trappen. De verdiende gelijkmaker stond op het bord. Beide ploegen hielden elkaar mooi in evenwicht. Tot in de 15de minuut er balverlies werd geleden door Tienen en OHL meteen bij de pinken was om er 1-2 van te maken. Tienen was nu verplicht risico's te nemen en dat werd in de laatste 5' genadeloos afgestraft.
 
De uitslag is geen juiste weergave van de wedstrijd (de cijfers zijn iets overdreven) al dient gezegd dat OHL op basis van het laatste kwartier de zege verdiende. Blijven voetballen is de boodschap mannen, ooit zullen jullie loon naar werken krijgen. En jullie weten ondertussen dat de manier waarop we spelen veel belangrijker is dan winnen.
 
Doelpunten: 28' x (1-0), 33' Kenny (1-1), 45' x (1-2), 56' x (1-3), 60' x (1-4)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure