U13A KVKT - O. Charleroi: 2-0 Printervriendelijke versie

Op deze frisse maar zonnige zaterdagmorgen begonnen we aan de tweede ronde (we spelen 4x tegen elke ploeg) en kregen we O. Charleroi op bezoek. Uit de vorige wedstrijd wisten we dat dit een stevige ploeg was die vooral op inzet en karakter speelt.
 
Vanaf de eerste minuut namen onze jongens de wedstrijd in handen. Ze legden een hels tempo op en Charleroi had het daar duidelijk moeilijk mee. Al na 1' kreeg Pol een mooie kans maar zoals later zou blijken was onze afwerking alweer onze zwakke punt. Want de aanvalsgolven bleven richting het doel van Charleroi gaan. Maar alweer konden we het niet afmaken.
 
Op het kwartier was het dan toch zover. Op hoekschop kon de doelman van Charleroi de kopbal van Joni nog afweren maar Kenny was er als de pinken bij. Eindelijk was de ban gebroken denk je dan maar dat was valse hoop want de afwerking was nog steeds niet ons sterkste punt en als we dan wel goed afwerkten stond de doelman van Charleroi pal. En vlak voor rusten toonde Charleroi zich een eerste keer gevaarlijk en bijna stond het 1-1.
 
Ruststand: 0-1
 
Bij de rust werd gevraagd de concentratie te blijven behouden maar spijtig genoeg lieten we Charleroi in de match komen door veel te laks in duel te gaan. Ook positioneel liepen er een aantal dingen fout. Gelukkig konden we dat eerste kwartier rekenen op een attente Tijs. Na een kwartier herstelden we het evenwicht en vingen we Charleroi veel beter op. En stilaan namen we de match terug in handen. Vlak voor affluiten kon Joni er dan 2-0 van maken en stelde zo de overwinning veilig.
 
De eerste helft was van heel goede makelij maar door onze laksheid in de tweede helft kregen we bijna het deksel op de neus. Gelukkig herpakten we ons op tijd en kregen we wat we verdienden. Een wedstrijd duurt 60' mannen en gedurende die ganse periode dienen we de duels te winnen. Als we dat doen gaan we zeker nog resultaten behalen. Maar het aller belangrijkste is dat we toch een zeer goede eerste helft hebben gezien met veel variatie in de combinaties. Volgende week wacht ons een zware verplaatsing naar Lommel, dat wordt weeral een zware dobber.
 
Doelpunten: 12' Kenny (1-0), 60' Joni (2-0)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure