U13A FC Luik - KVKT: 2-2 Printervriendelijke versie

Op deze koude en natte 1 november stond een verplaatsing naar Luik op het programma. Normaliter een haalbare kaart maar uit de vorige wedstrijd wisten dat zij vooral op inzet en karakter spelen met veel duels. Daarenboven waren de weersomstandigheden alles behalve ideaal.

De wedstrijd begon zoals we gevreesd hadden met weinig combinaties en vooral veel lange ballen en veel duels. Rond de 12de minuut dan toch even opschudding. Davy nam een vrije schop net buiten de backlijn voor zijn rekening en de bal verdween in de netten. Maar het spel verbeterde niet, in tegendeel het verwaterde nog meer. Rond de 20ste minuut werd veel te laks verdedigd en het stond meteen 1-1. Vlak voor affluiten lieten we ons nog eens ringeloren en meteen stonden we 2-1 in het krijt.
 
Ruststand: 2-1
 
Bij de rust werd er wat aangepast en gevraagd de  balcirculatie op te drijven. Van bij de aftrap trok Tienen, met een veel beter balcirculatie, het laken volledig naar zich toe. Luik kon alleen maar toekijken hoe Tienen de wedstrijd in handen nam, maar de afwerking liet ons weeral maar eens in de steek. Rond het kwartier konden we op hoekschop dan toch gelijk maken. En we gingen meteen door. Maar ja als we dit jaar alle kansen hadden benut die we gehad hebben dan hadden we veruit de beste aanval. Zo bleef het opletten want op een uitzonderlijke uitbraak van Luik stond het ei zo na 3-2. Vlak voor rusten dwarrelde een kopbal van Kenny net over de deklat en dit was meteen het laatste wapenfeit.

Kop op mannen weer kregen we te weinig maar we moeten er blijven in geloven. Vooral de 2de helft was van goede makkelij. Op naar de volgende wedstrijd, thuis tegen Eupen.
 
Doelpunten: 12' Davy (1-0) ; 18' x (1-1) ; 28' x (2-1) ; 45' Kenny (2-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure