U13A AS Eupen - KVKT: 2-1 Printervriendelijke versie

De wedstrijd werd uitzonderlijk op Zondagmorgen gespeeld. Op deze zondagmorgen stond een frisse bries en dienden we ons te verplaatsen naar Eupen. Aangekomen in Eupen zagen we onmiddellijk dat de pleinen in Tienen van uitzonderlijke kwaliteit zijn, want dat van Eupen was niet het ideale om op te spelen. Het lag alles behalve gelijk en afmetingen waren herleid tot het minimum.
 
Even aanpassen dus voor onze jongens maar toch probeerden ze terug te voetballen. Maar ook Eupen liet zich niet onbetuigd en het werd een gelijk opgaande wedstrijd. Kansen vielen langs beide zijden maar het was Tienen dat toch de betere kansen afdwong. De verdedigers van Eupen waren net iets gretiger in de duels dan Tienen met als resultaat dat in plaats van een gelijke stand bij de rust het 0-2 stond.
 
Blijven voetballen was de leuze en na 5' stond Jean Michel op de goede plaats om een mooie aanval af te maken. Tienen gelanceerd maar Eupen gebruikte alle middelen om het tempo uit de wedstrijd te halen. Tienen drukte Eupen volledig terug op eigen helft maar de afwerking stond weer niet op punt. Kansen genoeg maar de 2-1 bleef op het bord. We verdienden meer dan dit maar ooit zullen die kansen er wel ingaan (dat hopen we althans).
 
Voetballend zat het vandaag weer goed mannen maar enkel die laatste pas moeten we iets meer verzorgen. Verdedigend moeten we iets steviger worden en ik ben er van overtuigd dat we dan regelmatig de wedstrijd winnend gaan afsluiten. Op naar volgende week.
 
Doelpunten: 15' x (1-0), 22'x (2-0), 35' Jean Michel (2-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure