U13 STVV - KVK Tienen: 2-1 Printervriendelijke versie

Op deze bewolkte, maar aangenaam wat betreft temperatuur, woensdagavond stond er een verplaatsing richting St Truiden op het programma. STVV had in de vorige wedstrijden 6 op 6 gehaald en het beloofde dus een moeilijke wedstrijd te worden. Daarenboven ontbraken een paar van onze sterkhouders (verlof - lichte kwetsuur) maar we hadden hetvolste vertrouwen in hun vervangers.
 
Onze jongens begonnen zeer gretig aan de wedstrijd en lieten vooral de bal het werk doen. Vooral positioneel stond de ploeg perfect en STVV had er problemen mee. Maar echte kansen bleven uit op een paar afstandschoten na. Ook STVV kon niet echt dreigen. Na een kwartiertje dan toch een kansje voor Tienen maar Arnaud Vanoorbeek kraakte zijn vluchtschot. Iets later probeerde Kenny Goedhuys het van ver maar ook nu was het schot iets te zwak om de doelman van STVV te verontrusten. Maar ook Yannick Magits (doelman Tienen) diende zich niet echt te tonen want ook STVV kreeg geen echte kansen. We gingen spijtig genoeg rusten met een 0-0 stand ook al verdiende Tienen een doelpuntje.
 
Gewoon doordoen met wat we bezig waren was het devies voor de tweede helft. En Tienen bleef zeer gevarieerd voetballen maar ook nu bleven de kansen uit. STVV bracht de wedstrijd in evenwicht in de tweede helft maar ook zij kregen geen kansen. Na 10 dan toch even opschudding. Geharrewar voor de goal van Tienen met tot slot een bal op de bal. Tienen haalde opgelucht adem maar het was slechts uitstel. Slecht ontzetten in de 42ste minuut lag aan de basis van een doelpunt van STVV. Tienen liet zich echter niet onbetuigd en na een mooie aanval kon Kenny er 1-1 van maken.

Een meer dan verdiende gelijkmaker. Stilaan sloeg de vermoeidheid toe bij Tienen en vielen er gaten in onze tot dan toe perfecte organisatie. En STVV profiteerde hiervan om er in de 54ste minuut 2-1 van te maken. Tienen nam risico's en op een counter pakte Yannick de bal buiten zijn rechthoek met een rode kaart tot gevolg. Tienen probeerde nog wel maar kreeg geen loon naar werken.
 
Proficiat mannen, we hebben weer een zeer goede wedstrijd gespeeld. Spijtig genoeg staan we weer puntenloos op het einde. Maar jullie weten intussen al wel dat we niet kijken naar de uitslag maar naar de manier en kwaliteit van ons spel. En dat mocht zeker gezien worden vandaag. Blijf zo verder doen en dan zullen ook de punten volgen. Maar opletten zaterdag komt Namen op bezoek en we weten van vorig seizoen dat dit een stevige en zeer goede ploeg is. Elke wedstrijd opnieuw van nul starten en er volledig voor gaan, dan wachten ons nog enkele leuke momenten.
 
Doelpunten: 42' x (1-0) ; 49' Goedhuys (1-1) ; 54' x (2-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure