U13 Ol. Charleroi - KVKT: 1-2 Printervriendelijke versie

Na een zwaar maar schitterend tornooi te Bierbeek, dienden onze jongens zich nu op te laden voor een wedstrijd tegen O. Charleroi. Net zoals vorig jaar dienden we ook dit jaar de competitie aan te vatten tegen hen.
 
Na wedstrijden tegen Arsenal, Dortmund... weet je als trainer dat de motivatie toch wat anders zal zijn tegen O. Charleroi.
Daarom werd tijdens de wedstrijdbespreking vooral gepraat over motivatie en inzet tijdens een wedstrijd.  Onze jongens hadden dit blijkbaar goed opgepikt, want we begonnen zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, al was de aftrap (met onmiddellijk balververlies) alles behalve. We hadden veel balbezit maar echte kansen bleven uit. En het was opletten geblazen want Charleroi counterde soms zeer gevat. Rond de 20ste minuut was het dan toch zo ver. Florian legde af voor Joni en die vlamde de bal voorbij de doelman van Charleroi. Tienen was gelanceerd en 5’ later werd een mooie verzorgde aanval in elkaar gestoken en Kenny wist de bal in 2 keer voorbij de doelman te werken.

Ruststand:  0-2

Tijdens de rust werden dan wat tactische richtlijnen gegeven en gevraagd met de zelfde motivatie door te gaan. Maar onze jongens hadden deze les blijkbaar niet gehoord, want we begonnen veel te laks (of was het de vermoeidheid van het lange weekend in Bierbeek) aan de tweede helft. Een aantal jongens bleef duidelijk onder hun niveau en Charleroi stak een tandje bij en we hadden geen gepast antwoord. Een tegentreffer kon niet uitblijven en rond de 41ste minuut en na geharrewar voor de goal kon Charleroi tegen scoren.  Charleroi putte moed uit deze goal en kwam nog meer opzetten. Tienen kwam overal tweede in de duels en kwam er nog nauwelijks uit.Gelukkig was de afwerking van Charleroi niet optimaal en bleef het 1-2. Een overwinning met een wrange smaak want Charleroi verdiende zeker een punt.
 
Kom op mannen, zaterdag wacht ons een alweer een zware dobber.  Leren uit onze fouten en er weer vol tegen aan gaan. Vooral de snelheid van uitvoering en de duelkracht moeten beter.
 
Doelpunten: Joni (0-1),  Kenny (0-2),  x (1-2)

Trainer Luc Noë
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure