U13 KVKT - RFC Luik: 3-2 Printervriendelijke versie

Op deze sombere woensdagmiddag stond er al weer een wedstrijd op het programma. Vandaag kregen we het gepromoveerde FC Luik op bezoek. Wat ons te wachten stond wisten we niet. Deze ploeg had tot nu toe nul punten, maar je weet in voetbal dat hoe langer die eerste punten uitblijven, hoe korter ze bij zijn. Er werd dan ook gevraagd om zeer geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen en vooral de tegenstrever niet te onderschatten.
 
Maar al vanaf de aftrap kon men zien dat dit niet onze beste wedstrijd zou worden. Het gebrachte spel was niet van het niveau dat we gewoon waren en Luik speelde vooral op enthousiasme en inzet. Hetgeen van onze jongens niet kon gezegd worden. Maar ondanks het mindere spel kregen we toch een paar reuze kansen. Thomas werd mooi de diepte ingestuurd en legde de bal klaar voor Jean Michel maar deze schoot de wenkende kans over. Iets later was het alweer Thomas die door de buitenspelval glipte maar weer was de afwerking niet voldoende. En dan weet je in voetbal dat je het deksel op de neus krijgt want in de 22ste minuut werd te naïef verdedigen genadeloos afgestraft. En nog waren we niet bij de les. Want 5 minuten later kreeg de aanvaller van Luik te veel tijd en deze trapte de bal in het dak van het doel. Eigenlijk verdiende we dit door onze laksheid in de duels en ons gebrek aan inzet.
 
Ruststand 0-2
 
Tijdens de rust was het dan mijn taak om onze jongens op hun plichten te wijzen naar hun supporters toe. Slecht spelen tot daar aan toe maar inzet moet er steeds zijn. De jongens begonnen dan ook veel gretiger aan de 2de helft en dat had al snel resultaat. Want na 5' kon Florian na wat geharrewar voor de goal, de bal overhoeks binnen trappen. En onze jongens duwden door en 5' later stond Pol aan het kanon (eerlijkheid gebied ons te zeggen dat dit wel vanuit buitenspelpositie gebeurde) en de gelijkmaker was een feit. Tienen gelanceerd en we kregen nog een paar mooie kansen. Het spel bleef ondermaats maar onze jongens knokte nu voor elke bal. Rond de 40ste minuut was het dan zo ver. Florian legde klaar voor Gregory die de bal mooi onder de lat binnen trapte. Het spel bleef onzuiver en we hadden kansen genoeg om Luik helemaal af te maken, maar geheel naar de wedstrijd werden deze de nek om gewrongen. Hierdoor bleef het spannend tot het laatste fluitsignaal.
 
Het voetbal was vandaag ondermaats en vooral de inzet en motivatie ontbraken in de eerste helft. Dit konden en kunnen we niet dulden. Hopelijk hebben we hier uit geleerd want we gaan de scheve situatie niet steeds kunnen recht zetten.
 
Gelukkig is er Zondag al weer een wedstrijd waarin we kunnen bewijzen dat dit gewoon een "off day" was. Blijf leren uit de gemaakte fouten die we soms onmiddellijk bespreken na de wedstrijd. En wat we vooral moeten onthouden is de manier waarop we ons vandaag als groep terug in de wedstrijd hebben geknokt waardoor we toch de overwinning konden binnen halen. That's the spirit.
 
Doelpunten: 22' x(0-1), 27' x (0-2), 35' Florian (1-2), 40' Pol (2-2), 50' Gregory (3-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure