U13 KVKT - O. Lommel: 3-4 Printervriendelijke versie

Met een wedstrijd tegen O. Lommel op het programma wachtte ons een zware klus. Op deze zaterdagmorgen begonnen onze jongens sterk aan de wedstrijd. Ook Lommel liet zich niet onbetuigd, maar Tienen  was toch de betere voetballende ploeg. Rond de 10de minuut stak Tienen dan een eerste keer zijn neus aan het venster, maar Kenny kon het net niet afmaken.

Lommel daarentegen strafte een slecht uitverdedigen onmiddellijk af en kwam 0-1 voor. Tienen bleef echter de voetballende oplossing zoeken en kreeg ook kansen maar de afwerking liet ons, zo als zo vaak, in de steek. Lommel toonde zich dan weer veel trefzekerder, want een diepe bal werd verkeerd beoordeeld en meteen stond het 0-2. Ondanks de vele kansen bleef de stand 0-2 tot aan de rust.
 
Ruststand: 0-2
 
Er werden wat posities gewisseld tijdens de rust en dat liet zich onmiddellijk gevoelen. Tienen kreeg een paar mooie kansen, maar de afwerking was vandaag duidelijk het zwakste punt van onze jongens. En dan weet je dat het doelpunt aan de overkant wel valt, want bij de eerste kans van Lommel stond het meteen 0-3. Even waren we van slag en Lommel profiteerde onmiddellijk.Ongelooflijk maar waar, Tienen had het betere van het spel maar het stond wel 0-4 voor Lommel. Onze mannen staken nog een tandje bij en dat loonde want Arne kon dan toch tegen scoren. Iedereen die dacht dat het daar mee bleef, kwam bedrogen uit, want onze jongens putten moed uit dit doelpunt en duwden Lommel nog meer achteruit. En dat loonde want in de 52ste minuut maakte Nicolas na alweer een mooie aanval er 2-4 van. En nog was het niet gedaan want in de 57ste minuut stond Arne alweer op de goede plaats om er 3-4 van te maken. Helaas kwam het doelpunt te laat. Het bleef dan ook 3-4.

Een paar foutjes werden vandaag genadeloos afgestraft waardoor we steeds achter de feiten aan liepen die we spijtig genoeg niet meer konden recht zetten. Maar vandaag was ik ondanks het verlies een tevreden trainer omdat we terug hadden gevoetbald en dat we fysisch duidelijk vooruitgang hebben geboekt.
 
Geen nood mannen, bleef dit opbrengen en onze leuze blijft “voetballen boven alles”. Zo lang we kansen creëren is het goed want ooit gaan die ballen er toch in. Misschien dinsdag al, want dan gaan we op bezoek bij de buren van STVV. Maar makkelijk wordt dat zeker niet.
 
Doelpunten: x (0-1), x (0-2), x (0-3), x (0-4), Arne (1-4),  Nicolas (2-4), Arne (3-4).
 
Verslag door trainer Luc Noë
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen wint de oefenpartij van reeksgenoot KSK Heist met 1-0. Hannes Meeus scoorde het Tiense doelpunt in de tweede helft. Heist wisselde op het uur tien spelers. Zondag hervat de competitie op het veld van R. Francs Borains dat in de rangschikking een puntje meer telt dan KVK.
23/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure