U13 KVKT - AS Eupen: 4-2 Printervriendelijke versie

Op deze zonnige herfstdag ontvingen we Eupen. Deze ploeg was zeker een haalbare kaart en de vorige wedstrijd hadden we zeer onverdiend verloren. Door een aantal blessures konden we maar met 13 aan de wedstrijd beginnen.
 
Vanaf het begin konden we twee totaal verschillende manieren van voetballen onderscheiden. Eupen gebruikte vooral de lange bal, terwijl het vooral in de combinatie zocht. Tienen stak als eerste zijn neus aan het venster maar kon net niet afwerken. Tienen was duidelijk de beter voetballende ploeg. Op het kwartier dan kon Eupen een afvallende bal binnen trappen. Tienen stak nog een tandje bij en het tempo ging de hoogte in. Eupen moest achter uit en haalde soms ook het vuile spel boven. Tienen verscheen een paar keer alleen voor doel maar het was weer van net niet... Op de 25ste minuut dacht Wim waarom zou ik niet een keer op doel trappen en bal ging schitterend binnen aan de tweede paal. Een meer dan verdiende gelijkmaker. Maar in de 29ste minuut nam de kapitein van Eupen een vrij schop van op +/- 25m en knalde deze schitterend in de winkelhaak. Opdoffer van jewelste denk je dan maar net voor affluiten (we speelde op dat moment 2' over) stuurde Gregory Davy mooi het straatje in en deze maakte het mooi af. De scheidsrechter liet nog even verder spelen en bij Eupen groeide de frustratie en een speler trapte na op Jordi. Spijtig genoeg gebeurde dit net buiten het gezichtsveld van de man in het zwart en bleef dit ongestraft. Voor Jordi was de wedstrijd dan ook over.
 
Ruststand 2-2
 
Even wat bijsturen tijdens de rust en dan er vol terug tegen aan. Tienen nam meteen de wedstrijd in handen en kreeg een paar heel mooie kansen maar de bal wou er maar niet in. 2' voor affluiten kregen we dan een vrije trap net buiten de rechthoek. Davy zette zich achter bal maar de bal week af op de muur, maar in het geharrewar kon Thomas er toch 3-2 van maken. De ontlading was groot maar er restte ons nog een paar minuten, want het spel had een aantal keren stil gelegen. Maar onze jongens zouden dit niet uit handen geven en bleven de combinatie zoeken en in blessuretijd stuurde Florian Pol mooi het straatje in, deze bracht voor en Thomas stond klaar om het af te maken.
We moeten de jongens feliciteren met de manier waarop er vandaag werd gevoetbald. Al een aantal weken wordt er getraind op voetballen van achteruit en stilaan begint dit zijn vruchten af te werpen. Ondanks de blessures hebben we vandaag een mooie prestatie neergezet. De afgevaardigden en trainer waren vandaag fier dat ze met deze jongens mogen werken. Op naar de volgende match en proberen dit vast te houden want dit smaakt zeker naar maar. Maar dat het geen makkelijke klus wordt in Virton daar is iedereen van overtuigd.
 
Doelpunten:  12' x (0-1); 25' Wim (1-1); 29' x 1-2 ; 32' Davy (2-2)
59' Thomas (3-2) ; 62' Thomas (4-2)
 
Verslag door trainer Luc Noé
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure