U13 KVK Tienen - UR Namen: 0-1 Printervriendelijke versie

Op deze zonnige en warme zaterdag kregen we UR Namen op bezoek. Uit ervaring van vorig seizoen weten we dat dit een sterk was met vooral een sterk middenveld.
 
Tienen begon het best aan de wedstrijd en na 3' kon Arne net niet bij een dieptepass om gevaarlijk te zijn. Maar 2 minuutjes later toonde Namen zich nog iets gevaarlijk met een bal op de paal. Namen nam de wedstrijd in handen en was overal net iets sneller en vooral ; de afvallende bal was telkens voor hun. Na 15 minuten konden ze dan ook hun overwicht omzetten in een meer dan verdiende 0-1 voorsprong. Tienen had het moeilijk en kreeg maar geen greep op de tegenstander. Gelukkig voor Tienen was de afwerking van Namen niet op punt. We gingen dan ook rusten met een 0-1 achterstand.
 
Tijdens de rust werd dan wat ingepraat op de jongens zowel tactisch als mentaal. Er werd vooral gevraagd elkaar iets meer te coachen, want we praten veel te weinig tegen elkaar waardoor we te veel tijd nodig hebben om ons positioneel beter te plaatsen. Tevens werden een paar positionele wijzigingen doorgevoerd en buiten de eerste 5 minuten in de tweede helft sloeg het aan. De jongens kwamen beter uit de verf en we konden iets meer gelijke tred houden met Namen. En het geloof in eigen kunnen groeide en stilaan duwden we Namen ook achteruit. Maar steeds was het opletten voor de gevaarlijke counters van Namen. We kregen ook een paar kansen maar net zoals de laatste wedstrijden was het weer net niet.
 
Vandaag kregen we voor het eerst te maken met een tegenstrever die sterker was dan ons. Positioneel hebben we vandaag een paar foutjes gemaakt en daar kunnen we aan werken. Wat ons meer zorgen baart is de duelkracht. De tweede bal was in 80% van de gevallen voor Namen en dat moet beter. Kop op mannen, we weten ondertussen dat er geen makkelijke matchen gaan zijn en dat we er telkens weer opnieuw moeten voor knokken.
 
Woensdag kunnen we dit weer recht zetten want dan wacht FC Luik.
 
Doelpunten: 15' x (0-1)
 
Verslag door trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure