U12S Ol. Charleroi - KVK: 4-2 Printervriendelijke versie

Trainer Dirk kon door omstandigheden de wedstrijd niet bijwonen waardoor trainer Luc het van hem overnam.Eigenlijk kan ik het wedstrijdverslag van de gisteren gespeelde wedstrijd van de A-ploeg gewoon overnemen, want ook hier waren onze jongens duidelijk in mindere doen. Alleen konden zij iets meer dreigen dan de A-ploeg.
 
Veel te veel duels gingen verloren en ook de organisatie stond niet op punt. De posities werden niet goed bezet en we liepen te veel door elkaar.
 
Dan weet je dat het moeilijk wordt en na 20’ kon Charleroi er 1-0 van maken. Charleroi was duidelijk veel gretiger dan onze jongens die zich iets te makkelijk aan de kant lieten zetten.
 
Vooral onze verdediging had duidelijk een mindere dag en vlak voor rusten kon Charleroi er 2-0 van maken. Iedereen had zich er al bij neergelegd om bij een 2-0  stand te gaan rusten maar Axel kon er bij een snelle uitbraak in blessuretijd toch 2-1 van maken.
 
Ruststand : 2-1
 
Ook nu werd er bij de rust wat ingepraat op de jongens, maar ook hier werden de afspraken niet nageleefd. Centraal in de verdediging werd er te weinig gepraat waardoor we gingen met 2 spelers 1 speler gingen dekken. Deze speelde de vrijgelaten speler aan en meteen stond het 3-1.

We waren duidelijk van slag en geraakten niet meer uit de omknelling. Gelukkig was ook de frisheid bij Charleroi wat weg waardoor ze iets te onzorgvuldig omsprongen met hun kansen.
 
Op het kwartier nam Tienen dan toch de wedstrijd in handen en werden er een paar kansen gecreëerd. Bij één van de kansen wou de bal er absoluut niet in, want in 1 en dezelfde fase trapten we 3x tegen de dwarslat. En iets later trapte Axel alweer tegen de lat. Dus ook het geluk liet ons in de steek.

Rond de 55ste minuut kon Brandon er dan toch 3-2 van maken. Even kregen we hoop op een gelijkspel en werden er risico’s genomen. Maar echte kansen kregen we niet meer.Charleroi kon er dan in de 61ste minuut op counter 4-2 van maken en meteen was de wedstrijd gespeeld.
 
Ondanks de slechte prestatie, hadden we toch nog uitzicht op een gelijkspel. De organisatie in het verdedigende compartiment was duidelijk zoek vandaag en te veel duels gingen verloren. Dan loop je achter de feiten aan. Kop op mannen, deze week er terug vol tegenaan en naar de volgende opdracht toe werken.
 
Scoreverloop : 20’ 1-0 ; 29’ 2-0 ; 30’ 2-1 (Axel C), 34’ 3-1 ; 55’ 3-2 (Brandon) ; 61’ 4-2

Verslag door trainer Luc Noé
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure