U12 Namen - KVK: 0-2 Printervriendelijke versie

Op deze stralende zaterdagmorgen dienden we voor onze laatste wedstrijd van de competitie af te zakken naar Namen. We wisten dat dit een heel taaie brok ging worden, want enkel in de tweede wedstrijd thuis konden we een puntje sprokkelen. Bovendien blesseerde Tijs zich lichtjes tijdens de opwarming, maar hij voelde zich toch klaar om te spelen.
 
De eerste 10’ zochten we duidelijk naar het juiste ritme en vooral naar de juiste posities en nam Namen het betere spel tot zich zonder echt te dreigen. Ook dient vermeld te worden dat het terrein er niet zo goed bij lag en de hobbels de bovenhand namen waardoor het toch moeilijk voetballen was.
 
Na 10’ kwam Tienen dan toch opzetten, er werd wat bijgestuurd en positioneel stonden we nu iets beter waardoor ook wij onze neus aan het venster staken. Maar de wedstrijd beperkte zich vooral tot middenveld spel en de laatste pas (mede door het plein) kwam telkens niet aan.
 
Ruststand 0-0
 
Bij de rust werd aan de jongens gevraagd iets gretiger en sneller te voetballen en vooral om iets sneller de diepte te zoeken.
 
Zoals zo vaak dit seizoen werden de richtlijnen goed opgepikt en nam Tienen lichtjes de bovenhand. Vooral in de duels en de tweede bal was Tienen nu duidelijk de betere. Toch was het opletten geblazen, want Namen loerde op de counter. Maar onze verdediging, onder leiding van een goed spelende Joni, stond pal vandaag. Er werden nauwelijks kansen weg gegeven en Tijs diende amper in te grijpen.
 
Na 20’ kregen we dan een hoekschop en we namen het risico om Joni mee vooruit te sturen. Dat zorgde duidelijk voor verwarring bij de tegenstrever en in de afvallende bal was Axel C. het meest alert. Hij trapte de 0-1 tegen de touwen. Onze jongens kregen een boost van vertrouwen en voelden zich duidelijk de sterkste. De duels werden nog meer gewonnen en bij momenten kwamen we er heel goed uit. Rond de 58ste minuut en na een pracht inspanning van Gilles kon Nicolas dan de geruststellende 2de treffer aantekenen. Wedstrijd gespeeld en dik verdiende zege van onze jongens.
 
Als entourage rond een ploeg kun je alleen maar hopen om op zo’n manier het seizoen af te sluiten. De jongens hebben ons een prachtig afscheidscadeau (van het seizoen) gegeven. Het kon gewoon niet beter, alles zat gewoon mee : het weer, de wedstrijd (voetballend dan) en de uitslag.
 
Bedankt mannen om ons dit cadeau te doen. Geniet nu van de welverdiende rust, enkel nog een paar tornooitjes. Volgend seizoen willen we toch weer iets meer.
Iedereen bedankt voor het mooie seizoen.
 
Scoreverloop : 43’ 0-1 (Axel C) – 58’ 0-2 (Nicolas)
 
Trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure