U12 KVKT - Charleroi 4-2 Printervriendelijke versie

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen en direct tegen dezelfde tegenstrever als waar wij verleden jaar mee begonnen maar nu thuis. Reeds na 4 minuten bediende Lucas ,Wout op maat en het was 1-0.
 
Wij bleven de wedstrijd in handen houden maar rond de 20e minuut gebeurde er iets eigenaardig. Plots kreeg Charleroi alle ruimte en ze bedankte met een doelpunt 1-1. Amper 1 minuut later moest Gilles een serieuze save doen om de stand te houden. Nog eens 2 minuten later, opnieuw liepen er minstens drie spelers van Charleroi vrij en ditmaal had Gilles geen kans 1-2. De rest van de eerste helft herstelde wij het evenwicht terug en werd ons een duidelijke strafschop onthouden bij een fout op Mathias.

De tweede helft en met wind mee namen wij het spel in handen en drukte Charleroi terug op hun helft. Gevolg op de 5e minuut Lucas opnieuw een assist ditmaal aan Rob en deze knalde binnen 2-2. Ook onze Tom knalde nog eens mooi naar het doel maar juist over. Vanaf dat ogenblik was het Tienen dat het roer in handen hield en op de 15 min. bediende Lars mooi Jarne en de bordjes wezen 3-2. Als besluit knalde Ward nog een vrijschop keihard tegen de netten. 4-2
 
Besluit:
 
Charleroi toonde zich weer langs zijn smalste zijde. Men kan zich afvragen wat is er toch met deze ploeg,die enkele goede spelers in zijn rangen heeft en het zijn juist deze spelers die de boel verpesten en de onbeschofteriken uithangen. Dit was echter alleen maar mogelijk door het toelaten van fouten die een zwaardere sanctie verdiende. Op de cruciale momenten liet de scheidsrechter het echter afweten. Toen Tom langs achter gewoon aangetrapt werd mocht Tienen  een vrijschop nemen en ging de dader vrij uit zelfs zonder verwittiging. Ze zullen gedacht hebben dat alles toegelaten was en even later werd Rob gewoon aangetrapt als de bal weg was,uit frustratie. Ook ditmaal liet de scheidsrechter betijen. Toen de betrokken speler van aan de zijlijn door de supporters aangesproken werd stak hij zijn middenvinger omhoog en ook ditmaal reageerde de scheidrechter niet.
De trainer van de tegenpartij was reeds in de eerste helft achter de omheining gestuurd voor kritiek maar wat de spelers er van bakte dat was nog een pak erger en verdiende zeker de uitsluiting. Wij kunnen nu al stellen dat de heenmatch in Charleroi weer een feest zal worden.

In elk geval gaan we met een goed gevoel naar Lommel alhoewel we niet kunnen zeggen of Charleroi een goede ploeg was,daarom waren ze teveel met andere zaken bezig dan met voetballen. Dik verdiende overwinning.
 
Verslag OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure