U12 KVK - Virton: 2-5 Printervriendelijke versie

Na onze mindere prestatie van vorige week, waren onze jongens gemotiveerd om hun supporters iets terug te geven. Samen met Virton maakten ze er een aangename wedstrijd om volgen van. Bij momenten werd door beide ploegen een aantal technische staaltjes getoond en was het echt genieten.
 
Rond de 8ste minuut kon Kenny er 1-0 van maken na een mooie aanval. Lang konden we niet genieten van deze voorsprong, want 2 minuten later en na verkeerd inschatten van Lars en Jamie kon Virton gelijk maken. Ondanks het mooie voetbal bleef deze score op het bord tot aan de rust.
 
Ruststand 1-1
 
Tienen bleek tijdens de rust wat ingedommeld want op een mum van tijd (in de 35ste en 37ste minuut) stond het 1-3. Door slecht inspelen bij de 1-2 en door slecht positiespel bij het derde kon Virton overgaan tot het controleren van de wedstrijd.  Bij Tienen brak er een veertje. De wil was er nog wel maar bij een aantal jongens was het beste er van af.
Rond de 48ste minuut en na een slecht weggewerkte hoekschop kon Thomas dan toch de aansluitingstreffer maken en de jongens gingen er terug in geloven. Achteraan gingen we man op man spelen en dan liet Virton zien waarom het kampioen speelt dit jaar. Want bij de eerste de beste tegenstoot stond het 2-4. En 2 minuten later maakten ze het helemaal af.
De uitslag is een beetje overdreven, want onze jongens hebben vandaag laten zien dat ook zij kunnen voetballen.
 
Een paar jongens lieten bij de tegendoelpunten een steekje vallen en een ploeg als Virton straft dit meteen af. Toch een pluim naar gans de groep.  Nog één wedstrijd het volle pond geven man en het seizoen zit er weer op. We gaan er nog eens tegen aan volgende week.
 
Verslag door trainer Luc Noé
 
Scoreverloop: 8’ 1-0 (Kenny) – 10’ 1-1 ; 35’ 1-2 ; 37’ 1-3, 48’ 2-3 (Thomas) ; 57’ 2-4 ; 59’ 2-5
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure