U12 KVK - Tubize: 3-1 Printervriendelijke versie

Na de iets mindere prestatie van afgelopen woensdag dienden we vandaag alweer een moeilijke tegenstrever te bekampen. Van Tubize weten we dat het een technische en atletische ploeg is. Bovendien waren enkele van onze sterkhouders gekwetst en/of ziek.
 
Toch werd gevraagd om zo veel mogelijk de combinatie te zoeken en vooral de duel/werkkracht iets te verscherpen t.o.v. Woensdag.En onze jongens hadden de les duidelijk verstaan en begonnen gretig aan de wedstrijd. Ze namen de wedstrijd meteen in handen. Het betere spel kwam duidelijk van Tiense kant zonder dat de doelmannen dienden op te treden. Terwijl Tienen vooral de combinatie toepaste, zocht Tubize zijn heil vooral in de lange bal.
 
Rond de 24ste minuut was het dan toch raak. Pol bracht een slecht weggewerkte hoekschop terug voor doel en Axel C. plaatste er zijn hoofd tegen. Op basis van het spel een verdiende voorsprong. Tienen duwde even door maar kwam niet meer tot scoren.
 
Ruststand : 1-0
 
De eerste 10 minuten van de 2de helft waren eigenlijk een kopie van de eerste helft. Tienen dat de combinatie zocht en Tubize dat vooral de lange bal gebruikte. Na 10’ nam Tienen wat gas terug (of werd het verplicht) en kwam Tubize opzetten. En lang duurde het niet of de gelijkmaker lag tegen de netten. Tienen antwoordde onmiddellijk en Gilles maakte er al snel 2-1 van.
 
Dan denk je dat Tubize even van slag is, maar het tegendeel was minder waar. Tubize duwde Tienen achteruit. Het doelkader was Tienen tot 2x maal gunstig gezind en weerhield Tubize van de, op dat moment, verdiende gelijkmaker. Tienen vergat in deze moeilijke periode te voetballen waardoor ze niet meer onder de druk uit kwamen. Maar tot echt uitgespeelde kansen kwam Tubize niet. Op één van de Tiense counters kon Nicolas er dan 3-1 van maken, maar ondertussen waren we toch al in blessuretijd.
 
Proficiat mannen, vandaag misschien op een diefje de overwinning binnen gehaald, maar we hebben vooral karakter en werklust getoond. En laat ons ook de eerste helft niet vergeten, waar we bij momenten weer mooi voetbal op de mat toverden. Ook een dankwoordje en proficiat aan de spelers die onze groep bijsprongen, want zij hebben het uitstekend gedaan.
 
Scoreverloop: 1-0 (Axel C), 1-1, 2-1 (Gilles), 3-1 (Nicolas)
 
Trainer Luc Noé
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure