U12 KVK - OH Leuven: 0-3 Printervriendelijke versie

Ondanks de moeilijke weersomstandigheden (de wind maakte dat het moeilijk voetballen was) werd aan onze jongens gevraagd er vol tegenaan te gaan en vooral de combinatie over grond te zoeken. Tienen trok vanaf de eerste minuut het spel naar zich toe en OHL kon alleen maar toekijken.
 
Met zeer gevarieerd spel deed Tienen wat het wou en kwamen er ook kansen. Na 5’ trok Florian een eerste keer aan de noodbel voor OHL, maar de bal ging nipt naast. Een minuut later ranselde de doelman van OHl een schicht van Gilles uit de hoek. De aanvalsgolven bleven komen en OHL beperkte zich tot counteren.

Een center van Pol werd door de wind verkeerd in geschat en weg was de kans. Tienen kreeg kansen genoeg maar verzaakte (zoals al enkele weken het geval is) deze af te maken. En in voetbal weet je dan dat dat doelpunt aan de overzijde valt. Want bij de eerste ernstige tegenprik (we lieten ons op rechter flank iets te simpel in de wind zetten) maakte OHL er 0-1 van. Volledig tegen de gang van het spel op dat moment. Tienen trok er zich niets van en bleef de combinatie over de grond zoeken.

Het was alweer Gilles die een schicht richting doel lanceerde maar nu stond de doelpaal in de weg en was Pol niet gretig genoeg om de rebound te benutten. De gelijkmaker hing duidelijk in de lucht maar spijtig voor onze jongens kwam die er niet en gingen we, na een schitterende eerste helft, met een achterstand rusten. Er werden wat vervangingen door gevoerd bij de rust en gevraagd om gewoon te blijven spelen.
 
Tienen ging in de tweede helft gewoon door op haar elan en trok onmiddellijk terug in de aanval maar er krop iets vaker slordigheden in de ploeg. OHL profiteerde van een onoplettendheid achteraan en maakte er rond de 35’ 0-2. Bij Tienen brak de veer even en OHL maakte er onmiddellijk gebruik van om 0-3 uit te lopen rond de 41ste minuut. Tienen probeerde nog wel maar het geloof in een goede afloop was duidelijk weg. De combinaties verwaterden een beetje alsook de wedstrijd.
 
Rond de 45ste minuut dan toch even opschudding, want Thomas verscheen alleen voor de doelman. Hij schakelde deze uit maar een speler van OHL kon de bal nog net wegwerken. Volledig in de lijn van gans de wedstrijd. Tienen bracht het beste voetbal, maar OHL was het efficiëntste in de afwerking.
 
De wedstrijd kabbelde dan rustig op en neer zonder echt grootse momenten tot 5’ voor het einde Kenny een mooie aanval op de slof nam. Maar dat verdiende doelpuntje werd ons ECHT niet gegund, want de bal plofte op de deklat.
 
Kop op mannen, we hebben vandaag niet gekregen wat we verdiende, maar het doel van de club is jullie leren voetballen. En als we de wedstrijd van vandaag bekijken (en vooral de eerste helft dan), zijn we de goede weg ingeslagen. We blijven er voor gaan en ooit zullen jullie worden beloond.
 
Scoreverloop : 9’ 0-1 ; 35’ 0-2 ; 41’ 0-3
 
Verslag door trainer Luc Noé

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure