U11 Union - KVK: 2-3 Printervriendelijke versie

Gekwetsten in overvloed:  Thomas-Glen-Calvin-Mathias

 
Het was eenvoudig deze keer voor trainer Ben om te ploeg samen te stellen. Juist met 11 dus mocht er niets mis gaan. Gilles was noodgedwongen gebombardeerd van doelwachter tot linksachter.
 
Wij begonnen aan de wedstrijd zoals wij verleden week geëindigd waren met goed en verzorgd voetbal. De ploeg bewoog goed  ,en de aanvallen golfden naar het doel van Union. Dit resulteerde op de 7e min in een verre juiste pas van Wout naar Fausto die in een tijd Rob bediende die mooi binnenschoot. 1-0.Wij bleven mooi combineren en op de 14e minuut schilderde Rob een hoekschop op het hoofd van Fausto en 2-0. Union was enkel op verdedigen aangewezen en maakte regelmatig fouten .Bij een van deze vrijschoppen schoot Quinten eerst op een verdediger maar in de herneming mooi binnen en dit in de 22e min. Wij bleven gewoon baas en lieten Union niet in het spel komen .Ondanks dit moest Niels toch een paar keren attent tussenkomen op een tegenaanval. Ruststand 3-0 en oververdiend.
 
Tijdens de rust wees de trainer de spelers op de gevaren van het te licht opnemen in de tweede helft gezien de stand op dat ogenblik. Hadden zij het niet gehoord ,maar de tweede helft was nog maar 2 min bezig als Union kon tegenscoren en dit door misverstanden en slecht ontzetten. 1-3. Wat toen gebeurde hield eigenlijk niemand voor mogelijk. De ploeg begon te zwalpen. De misverstanden stapelde zich op en het was paniek bij elke aanval die Union in elkaar knutselde. Dit zijn zo van de momenten waarbij een trainer machteloos is.
 
Wanneer een of twee spelers beginnen te sukkelen kan men nog bijsturen maar dit maal was het de ganse ploeg. Vooraan kon men geen bal meer bijhouden in het middenveld en achteraan was men vergeten dat de trainer gezegd had dat men moest praten tegen elkaar. Dit resulteerde in het zoveelste misverstand en paniek voetbal,op de 25e min. afgestraft met een tweede tegendoelpunt. 2-3. Het was nu bibbergeld betalen tot het einde en de scheidrechter van dienst (een lid van Union) vond het dan nog nodig gezien de stand  om nog vijf minuten langer te laten spelen. Uiteindelijk konden wij de overwinning vasthouden.
 
Zeggen dat wij de tweede helft door Union overspeeld werden zou ook fout zijn integendeel wij kregen nog een drietal mooie kansen om ook te scoren maar ook dat konden wij niet. Wanneer een ganse ploeg overgaat tot een soort collectief paniekvoetbal ,dat dan nog nergens voor nodig was want Union was eigenlijk de mindere van ons, komt men tot dergelijke situaties.  Hierbij dient aangestipt dat Niels een onberispelijke wedstrijd stond te keepen en gelukkig niet meedeed aan dit paniekerig gedoe integendeel, hij hield ons op de moeilijke momenten recht.
 
Het was een ploeg met twee gezichten. De eerste helft een sterk voetballend geheel en de tweede helft een los aan elkaar hangende ploeg. Dit zijn zo van die situaties waar de beste trainer niets kan aan veranderen. Volgende week vergeten wij de tweede helft en trekken daar de lessen uit. Wij onthouden dan vooral onze eerste helft die van een zeer goede kwaliteit was.
 
Ondanks alles toch een verdiende overwinning.  Eindstand : 2-3
 
Noot: Aangezien alle spelers aan bod geweest zijn, ditmaal aandacht voor de orkestmeester hemzelf. Eindigend met de trouwe supporters.
 
Verslag: OT
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure