U11 nabeschouwing seizoen '07-'08 Printervriendelijke versie

Het seizoen zit erop en wij kunnen uiteindelijk terugblikken op een geslaagd seizoen met als beloning een tweede plaats. Voor de winterstop waren wij buiten OHL in elke wedstrijd de meerdere van de tegenstrevers. Na de winterstop wijzigde zich dat en kregen wij veel meer tegenstand en bij verschillende wedstrijden kregen wij het zelfs moeilijk en  sommige wedstrijden verloren wij verdiend. Er waren ook verlieswedstrijden waarin wij gewoon verloren door de agressiviteit van de tegenstander met brutale en gemene fouten, het thuisfluiten van sommige scheidsrechters en zelfs de onbeschoftheid van sommige trainers. Deze wedstrijden brachten ons uit evenwicht en beïnvloedde ons spel negatief. onze spelers waren op dat ogenblik meer bezig met dat wat buiten hen om gebeurde en niet meer met wat op het veld gebeurde.
 
Het was opvallend dat onze wedstrijden tegen technisch voetballende ploegen de beste en de mooiste waren,ook al konden wij tegen OHL die verdiend kampioen werden geen enkele keer winnen. Wij waren echter de evenknie en sommige ploegen waren nu eenmaal gewoon iets beter en dat was bij OHL het geval. Op technisch vlak kwamen wij zeker op de tweede plaats want de andere ploegen die het ook van het speltechnische moesten hebben verloren hun meeste wedstrijden tegen ons en dit zijn dat Tubize en Lommel. Wat wij echter op sommige terreinen meemaakte grensde aan het ongelooflijke. Men kon bij sommige trainers veel vragen stellen over de manier van aanpak en bij de opvoeding van jonge spelers. Wij hebben alles gezien, van natrappen, tijd winnen, brutale antwoorden, opsteken van middenvinger enz. Volgens mijn mening horen trainers van dit kaliber niet thuis op een terrein en zeker niet bij de jeugd. Zo kom ik dan naadloos bij onze manier van doen.
 
Trainer Ben Geysenbergs was voor onze ploeg een geschenk. Iemand die op een aangename wijze de kunst verstond om vriendschap in de ploeg te brengen en te houden. Door deze vriendschap was er ook een grote band tussen de ouders en de supporters die aanstekelijk werkte want uiteindelijk vormt het een groot geheel wat men er ook van denkt. Ben was een trainer met een gevoel voor de moeilijke momenten alhoewel ondergetekende het hem ook soms niet gemakkelijk gemaakt heeft. Over de technische trainingen en de manier waarop, daar heeft iedere trainer zijn methode en er zullen altijd tegenstanders en voorstanders zijn maar mijn conclusie is dat Ben gezien de kwaliteit die hij had  zeer veel uit deze ploeg gehaald heeft, meer dan wij bij aanvang van het seizoen gehoopt hadden. Laat ons maar eens naar de eerste wedstrijd teruggaan, hoe wij daar stonden met een klein hartje en dan nog een clown als scheidsrechter om te beginnen. Wij hebben het goed gedaan en BEDANKT Ben voor Uw aandeel hierin en dat is veel groter dan men denkt!
Nu reeds weet ik dat wij Ben zullen missen met zijn rust en kunst om alles samen te houden.
 
De ploeg ga ik niet beoordelen,ik vind dat dit aan eenieder afzonderlijk toekomt. Ieder heeft zijn mening hierover en mijn verslagen zullen medestanders en tegenstanders gehad hebben. Wat mij het meest getroffen heeft is de vriendschap en de samenhorigheid van de spelers.Het waren allemaal toch zo 'keitoffe' gasten. Het enige nadeel was dat wij geen leider hadden,iemand die zijn mond roerde als het minder ging zou men kunnen zeggen. Maar was dat een nadeel? Misschien was dit juist een voordeel.
 
Wij mogen toch niet vergeten dat wij hier bezig waren met tienjarigen. Vanaf volgend jaar en de volgende jaren zal zich dat vanzelf vormen.
Hopelijk kunnen wij volgend seizoen hetzelfde zeggen en blijft de vriendschap op en naast het terrein even groot. De ploeg beter doen voetballen daar is de trainer voor.
 
Ondergetekende sluit hiermee een seizoen van verslagen af. Of ik volgend jaar terug kom? Langs deze weg bedank ik ook Luc voor de foto’s die hij maakte en doorstuurde.
 
Ook de webmaster wens ik te bedanken omdat hij onze verslagen en foto’s zo mooi op de website plaatste en als laatste wil ik ook onze scheidsrechter een pluim geven. Volgens mij en dat is niet “bevooroordeeld “was het de beste en de eerlijkste scheidrechter van de ganse reeks en met af en toe eens een “schoonheidsfoutje” maar wie maakt dit niet?
 
Langs deze weg wil ik de ouders en de spelers bedanken voor de vriendschap die ik van hen mocht ondervinden.

OT
 
 
 
Nog een laatste fase uit de wedstrijd.
De champagne aangeboden door de supporters wordt ontkurkt.
De U12 kwamen meevieren
Tevreden en lachende gezichten bij de supporters.
Een verdiend vierende ploeg.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure