U11 KVK- Tubize : 5-1 Printervriendelijke versie

De twee ploegen die strijden voor de tweede plaats tegen elkaar het was eens iets anders. Wat al een paar weken zat aan te komen werd vandaag bevestigd. Onze ploeg was reeds een paar weken bezig met het passenspel terug te verzorgen en tegen OHL verleden week was er reeds een duidelijk teken dat ze op de goede weg zaten. De bevestiging moest alleen nog volgen en tegen wie kon dit beter dan tegen een sterke ploeg zoals Tubize.
 
En wat een bevestiging. Reeds van in het begin begonnen onze spelers met pressievoetbal en goed verzorgd passenspel. De ploeg bewoog over het ganse veld en dit zowel achteraan over het middenveld naar de voorspelers.. Dit moest gaan resulteren in doelkansen. Reeds na 5 minuten zag Fausto een schot eindigen tegen de lat. Maar na 9 minuten was het prijs. Een goed uitgespeelde aanval ,een zuivere voorzet van Lucas en Mathias schoot mooi binnen.1-0 Wij bleven de wedstrijd in handen houden en op de 17e minuut na een pas van Rob naar Lucas had deze maar binnen te leggen 2-0. Bij de eerste serieuze tegenaanval van Tubeke kon Wout de bal van de lijn wegwerken maar bij de tweede tegenaanval kon Tubeke tegenscoren 2-1 en een gevleide ruststand voor Tubeke.
 
De tweede helft begon moeilijk voor onze mannen,zij waren blijkbaar verschoten van die tegengoal en even werden zij daar weer onrustig van en gingen slordiger voetballen. Wanneer echter na 11 minuten Mathias op links doorging en Lucas bediende bracht deze de stand mooi op 3-1.Deze goal werkte bevrijdend voor de ploeg en van dat ogenblik was er maar een ploeg meer op het veld. Met wervelend en verzorgd voetbal lieten ze Tubize alle hoeken van  het terrein  zien. Dit resulteerde  op de 20e minuut na een mooie voorzet van Rob naar Lucas in een vierde treffer.4-1.Een onvervalste hattrick van Lucas aan wie de verplichte rust blijkbaar veel goed gedaan heeft. Op de 26 minuut liet Ward nog eens zien dat hij zijn zware voet nog niet verloren was en dan weet je het wel. 5-1.
 
Trainer Ben heeft ondanks de mindere periode zijn ploeg weer in lijn en we zien de ploeg terug van voor de winterstop met dit verschil dat ze nu beter en technischer voetballen,wat toch een zeer grote verdienste is.
 
De ploeg en de trainer hadden zo een wedstrijd als deze nodig. Hopelijk kunnen wij dit aanhouden tot het einde van het seizoen en dan mogen wij terugblikken op een zeer mooi voetbaljaar.
 
Een dikke proficiat aan de GANSE PLOEG maar ook aan Tubeke dat het spel eerlijk en fair heeft meegespeeld. We hebben al anders meegemaakt. Ook onze scheidrechter was weer onberispelijk.
 
Er is spijtig genoeg ook minder aangenaam nieuws te vermelden: ons aller Calvin heeft een beenbreuk opgelopen in zijn verlof. Wij wensen hem langs deze weg veel sterkte toe en hopen dat zijn herstelling snel mag verlopen.
 
Verslag OT
 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure