U11 KVK - Ol. Charleroi: 3-4 Printervriendelijke versie

Dit zijn zo van die wedstrijden waarvan zich nadien afvraagt wat kan men hier nog over schrijven. Lucas en Thomas zijn nog steeds gekwetst.
 
10e min. de keeper bij Charleroi gaat in de fout en 1-0 door Mathias.
12e min. pas van Wout naar Jarne en 2-0.
17 min. weggeefdoelpunt van ons en 2-1
25e min. terug een weggeefdoelpunt en 2-2.
 
Ruststand 2-2
 
5e min. eigen doelpunt van Charleroi en 3-2.
10e min. weer een weggeefdoelpunt en 3-3
25 min. een hoekschop rechtstreeks binnen en 3-4.
 
Nu proberen een analyse te maken van deze wedstrijd.
 
Wij begonnen goed aan de wedstrijd en het eerste kwartier waren wij gewoon de meerdere van Charleroi. Na het tegendoelpunt sloop er onzekerheid in onze ploeg die de rest van de wedstrijd gebleven is. Hierdoor gaven wij gewoon de doelpunten weg door te laat te reageren op spelsituaties. Hier maakte Charleroi die twee snelle voorspelers had gretig gebruik van en zij lieten de kansen niet liggen, wat niet van ons gezegd kon worden. Ook wij kregen nog een paar mooie kansen maar hadden te veel tijd nodig om aan te leggen en dus bal en kans weg.
 
Ik denk dat onze trainer begonnen is met de nadruk te leggen op het technisch spel en minder op het fysieke. Aangezien wij voordien meer met lange ballen werkten, gaan we nu uitvoetballen en dit kost ons nu punten, maar het is in elk geval een goede leerschool met het oog op volgend jaar. De spelers van nu moeten nu maar bewijzen dat zij volgend jaar dit gaan aankunnen en dit is niet alleen mogelijk door een persoonlijke actie maar zeker door te laten zien dat men in ploegverband kan spelen en denken want zij worden weer een jaartje ouder.
 
Dit gezegd zijnde is wat wij vandaag weer meemaakte het bijna strafste (na Eupen) wat we al meegemaakt hebben. In Eupen was de scheidrechter de vedette, hier was het de trainer van Charleroi. Wij hebben kunnen vaststellen hoe een trainer werkt met de jeugd en hoe het zeker niet moet. De trainer van Charleroi jutte zijn spelers zodanig op dat zij dachten dat alles toegelaten was, tot het schofferen van de scheidrechter toe. Nadat de scheidrechter deze intimidaties moe was en de trainer uit de neutrale zone verwijderde ging hij postvatten achter de omheining en ging daar dan nog iets verder.
 
Gevolg hiervan was dat de spelers dit begonnen mee te spelen op het terrein met alle gevolgen vandien. Natuurlijk had dit een invloed op ons spel en onze ploeg want wij zijn dit niet gewoon en maar goed ook. Iedere fout tegen Charleroi werd aangevochten zowel door de spelers als door de trainer achter de afsluiting. Tijd winnen door gaan te liggen en om verzorging te vragen,nwegtrappen van de bal, neerleggen van de tegenstander enz. het hoorde er allemaal bij. Om te eindigen mochten alle spelers van de trainer hun middenvinger opsteken naar de scheidsrechter.
 
De scheidsrechter had zoals steeds een correcte wedstrijd gefloten zonder bevoordeling van een van beide ploegen. Daaraan ziet men hoe bij sommige ploegen jongeren opgeleid worden. Dergelijke trainers zou men moeten verbieden om ploegen te begeleiden. De scheidsrechter was nog kalm ook, bij anderen zouden er verscheidene spelers gewoon van het terrein gewezen zijn .En onze trainer zal je vragen? Wel hij is te bewonderen om in dergelijke situaties kalm te blijven. Nu geef ons dan maar Ben dat andere moeten wij niet. Jongeren moet men sportiviteit en respect bijbrengen voor de tegenstrever en niet het omgekeerde. Het echte positieve was dat onze spelertjes echt verontwaardigd waren over de houding van Charleroi spelers en trainer.
 
Dit is niet de eerste keer zie maar de andere verslagen over Charleroi. In Charleroi waren de fratsen van die trainer nog veel erger.
 
Gedeeltelijk door intimidatie  maar vooral door eigen fouten hebben wij de wedstrijd verloren. Charleroi was een ploeg met enkele goede spelers maar met een zeer slechte mentaliteit en een onsportieve en brutale trainer. Wij verdienden een gelijkspel maar ook niet meer.
 
Verslag OT
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure