U11 KVK - OH Leuven: 0-3 Printervriendelijke versie

Lucas voor drie weken aan de kant met een enkelkwetsuur,Thomas al geruime tijd aan de kant voor een lieskwetsuur en Niels nog steeds ziek konden toekijken hoe hun ploeg het ging doen tegen de leider.
 
Onze mannen begonnen ditmaal scherp aan de wedstrijd en met de wind in de rug drongen zij OHL op hun speelhelft terug. OHL was op verdedigen aangewezen en trok de deur goed dicht. Er kwamen wel enkele kansjes maar echte grote doelkansen bleven uit.
 
Op de 15e min kwam Leuven aan zijn eerste aanval van de wedstrijd toe en meteen was het ook raak. Mooi uitgespeeld en 0-1.Wij waren nog aan het bekomen van deze opdoffer toen Leuven bij een tweede aanval op de 18e minuut onze verdediging op het verkeerde been zette en weer scoorde 0-2.
 
Na dit doelpunt gingen wij naarstig op zoek naar de aansluiting maar zowel in de 26e als in de 27e minuut kwam Jarne zeer kort bij een doelpunt maar tegenslag verhinderde dat. Integendeel in de 30e minuut ging Leuven nog eens op wandel naar voor en scoorde zowaar 0-3.Een overdreven stand. Uiteindelijk was OHL drie maal aan onze goal geweest en het was driemaal prijs. Op zich is dit natuurlijk ook  een verdienste maar toch.
 
Ruststand 0-3.
 
De tweede helft mocht Leuven beginnen met de wind in de rug en nu kregen wij het omgekeerde beeld van de eerste helft. Leuven dat drukte en wij die aangewezen waren op verdedigen en tegenaanvallen. Leuven kreeg nog een drietal mooie kansen maar het moet gezegd dat Gilles uitstekend stond te keepen en zo een grotere achterstand verhinderde,ook Quinten toonde zich een zeer goed sluitstuk van de verdediging zonder de anderen daarbij tekort te doen integendeel.
 
Eindstand 0-3
 
Uiteindelijk won OHL verdiend deze wedstrijd maar wij hadden toch zeker een doelpunt verdiend. Verliezen van een tegenstrever die beter is ,is geen oneer integendeel. Men moet dit kunnen toegeven en er moet dan ook niet gezocht worden naar oorzaken voor deze nederlaag. De beste heeft gewonnen en daarmee is het gezegd.  Het bewijst nog eens dat spelen tegen een ploeg die zelf voetbal speelt en laat spelen steeds wedstrijden geeft die aanspreken. De uitslag is dan bijkomstig alhoewel we natuurlijk liever winnen ,maar wedstrijden zoals verleden week tegen Eupen en voordien in Charleroi zijn een nachtmerrie voor iedereen die er staat op te kijken.
 
Wij kunnen alleen maar zeggen: Jongens doe zo verder,ondanks de nederlaag kunnen jullie terugblikken op een goede wedstrijd. Spijtig dat wij niet meer ploegen kunnen bekampen zoals OHL. Tegen dergelijke tegenstrevers gaan wij ook beter voetballen omdat dit een positieve tegenstander  is en van dergelijke tegenstanders kan men zelf ook iets leren als speler.
 
Speciaal wil ik toch vermelden dat de scheidrechter een pluim verdiend voor zijn wedstrijd .Wat een verschil met de uitwedstrijden die we dit jaar al gehad hebben.
 
Met dezelfde ingesteldheid zijn wij terug op weg de ploeg te worden van voor de winterstop en dat belooft voor de volgende wedstrijden.
 
Verslag: OT
 

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

R. Francs Borains
KVK Tienen
zondag 30 januari
14.30 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen won de oefenwedstrijd tegen derde amateurklasser Tempo Overijse met 2-1. Na 45 minuten stond het 0-1. Yagan scoorde in de laatste twintig minuten twee keer, waarvan één keer via strafschop. Trainer Laeveren gaf ook opnieuw enkele beloftenspelers speelkansen. Zondag oefent KVK tegen reeksgenoot KSK Heist.

18/01/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser KOSC Wijgmaal met 0-3. Bij de pauze stond het 0-1. Claes, Vanweerts en Laureys maakten de Tiense doelpunten. 

16/01/2022

Ook in het weekend van 22 en 23 januari wordt er nog geen competitievoetbal gespeeld in eerste nationale. Na de oefenwedstrijd op het veld van KOSC Wijgmaal (16/1), volgen nog extra wedstrijden zonder publiek tegen derde amateurklasser Tempo Overijse (18/1) en reeksgenoot KSK Heist (23/1).

15/01/2022

KVK Tienen wint de oefenwedstrijd tegen tweede amateurklasser RC Hades met 1-0. Meeus maakte op aangeven van Yagan het enige doelpunt na een uur voetballen.

12/01/2022

De oefenwedstrijd tegen tweedenationaler KFC Houtvenne eindigde op 2-0. Vanweerts opende de score kort voor de pauze, Kempeneers verdubbelde vanop de stip na een overtreding op diezelfde Vanweerts. De komende dagen oefent KVK nog tegen RC Hades en op het veld van KOSC Wijgmaal.

09/01/2022

We vernemen het overlijden van oud-speler Dirk Van den Bergh uit Baal. In 1984 maakte hij op 25-jarige leeftijd de overstap van Betekom naar KVK Tienen. Hij zou maar liefst negen seizoenen lang, tot in 1993, speler van KVK blijven met posities op het middenveld en in de verdediging. Dirk Van den Bergh is 62 jaar geworden. KVK Tienen biedt familie en vrienden oprecht medeleven aan. (rouwbericht)

08/01/2022

Geen competitie voor het eerste elftal de komende weken, maar dat betekent niet dat de ploeg rust neemt. Er wordt op het nieuwe kunstgrasveld van het Bergéstadion hard gewerkt richting de herneming van de tweede competitiehelft. De ploeg legde vriendschappelijke wedstrijden vast tegen Houtvenne (thuis, zo. 9/1), RC Hades (thuis, wo. 12/1) en Wijgmaal (uit, zo. 16/1). Toeschouwers zijn volgens de richtlijnen van het Overlegcomité bij deze wedstrijden niet toegelaten. We houden je vanzelfsprekend wel graag op de hoogte van de resultaten.

31/12/2021

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021

Ontdek onze partnerbrochure