Afscheid van oud-doelman Jackie Cardinaels Printervriendelijke versie

We vernemen het overlijden van oud-Racing Tienen en Voorwaarts Tienen-doelman Jackie Cardinaels op 86-jarige leeftijd. Jackie tekende in 1953 op 16-jarige leeftijd een aansluitingskaart bij Racing. Toen Racing-coryfee Tuur Vaes wegens een blindedarmontsteking noodgedwongen even plaats moest ruimen onder de lat, kreeg hij enkele maanden later al zijn eerste kans tegen het net uit eersteklasse gedegradeerde Daring Brussel. De 16-jarige Jackie keepte een prima partij en Racing won met 2-1. Het begin van een mooie sportcarrière.
 
Daarna volgden enkele mooie jaren bij Racing met onder ander de eerste legendarische derby tegen Voorwaarts Tienen in het seizoen ’57-’58. Bijna ging het naar het grote RSC Anderlecht maar daarna volgden mooie clubs als Diest, Waterschei (vier jaar eerste klasse als tweede doelman) en Daring Leuven om daarna opnieuw in Tienen bij Voorwaarts Tienen terecht te komen. Er volgden ook nog ervaringen in het provinciale voetbal bij Glabbeek en Budingen en in het liefhebbersvoetbal.
 
In de jaren ’80 kwam Cardinaels opnieuw bij KVK Tienen terecht, waar hij als bestuurslid onder andere in de jeugdwerking en later ook als keeperstrainer actief was. Het Tiense voetbal bleef hem boeien. In een recenter verleden becommentarieerde hij de wedstrijden van KVK Tienen voor lokale Radio Touring. Ondertussen bleef hij als leerkracht lichamelijke opvoeding en pedagogisch begeleider ook actief als bestuurder van de Stichting Schoolsport en organiseerde hij later trainingen in het juist ‘leren vallen’ om blessures te vermijden.
 
Wijlen Johny Voners, Tienenaar en Vlaanderens bekendste TV-doelman, noemde Jackie ooit zijn grote voorbeeld. 
 
We bieden familie en vrienden ons oprecht medeleven aan.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure