Raad van Bestuur: 'Club zet meer dan ooit in op opleiding jongeren' Printervriendelijke versie

Beste medewerkers, supporters, leden en ouders, 
 
Allereerst onze beste wensen voor Kerst en een fijn Nieuwjaar.
 
De Raad van Bestuur van KVK Tienen wil iedereen graag informeren over volgende beslissingen:
 
Meer dan ooit zal de focus in onze sportclub liggen op de opleiding en vorming van jongeren en de verdere ontwikkeling van het damesvoetbal. De recente beslissingen van Voetbal Vlaanderen sterken onze overtuiging nog meer dat goed opgeleide en begeleide spelers de toekomst zijn, zowel bij de jongens als bij de meisjes.
 
Dat vergt uiteraard voldoende financiële middelen die de club vrijmaakt om deze taak naar behoren uit te voeren. Opleiden kost geld. En laat ons daar ook maar duidelijk en bescheiden in zijn: KVK is geen club die met de grote portemonnee 20 spelers koopt om dan 2 jaar later alles te herhalen. Neen, we gaan voor een duurzaam verhaal binnen onze regio waarbij veel mogelijk is. Waarbij we ook streven naar een optimale verstandhouding met alle clubs in onze nabijheid. Maar waarbij we ook keuzes maken binnen onze club.
 
Zoals iedereen weet is er in onze stad ook een accommodatieprobleem. Het aantal terreinen per club komt al lang niet meer overeen met het aantal jonge voetballers. Alle clubs doen fantastisch werk in het voetbal samen met trainers, ouders en spelers. De Tiense clubs floreren op dat vlak. Het is meteen ook een pijnpunt: veel voetballers maar te weinig kwalitatieve terreinen. Maar de hoop en overtuiging zijn er dat we ook hiervoor oplossingen vinden. 
 
Het jongerenplan, ons opleidingsmodel, moet zich verder nestelen bij de eerste elftallen met als leidraad een moderne voetbalvisie binnen Voetbal Vlaanderen. Het eerste elftal zal een samenspel worden van onze eigen IP-jongeren, talentvolle spelers uit de regio en een ruggengraat aan ervaren spelers die het bindmiddel vormen in het team. Dat is waar we dit seizoen de eerste stappen in hebben gezet. Dat is ook wat we in de toekomst verder ontwikkelen. Als we alleen al de manier van trainen, werkkracht, goesting en drive in de teams vergelijken, dan is er een enorme vooruitgang. We zijn op dat vlak sterk bezig, maar alles moet en kan beter.
 
Als club moeten we ook realistisch zijn: dit proces is acht maanden geleden opgestart. We hadden eigenlijk met het mannenteam in eerste nationale, al verder kunnen staan in de rangschikking. Te vaak was het ‘net niet’. Maar dat ‘net niet’ kan heel snel draaien naar ‘net wel’. Keihard werken en ervoor gaan, dan komt het goed. We vragen dan ook aan de supporters, leden, ouders en medewerkers het nodige geduld en vooral de nodige steun voor de teams zodat ze zich op een goeie manier kunnen ontwikkelen. Dit is een proces van een aantal jaren, geen one shot.
 
Vanuit de supporters komt ook vaak de vraag of KVK geen extra investeerders wil of kan toelaten en hoe het nu zit met een nieuwe voorzitter. We willen daar als Raad van Bestuur het volgende over zeggen: 
 
KVK Tienen is altijd bereid om te praten. Wat we nooit gaan doen is onze club zomaar in handen geven van om het even wie. In eerste nationale zijn er legio voorbeelden waarbij de clubs binnen de kortste keren ten gronde worden gericht. We kiezen niet voor avonturen op dat vlak, want er zijn uiteraard ook goeie voorbeelden. KVK heeft heel wat troeven om aantrekkelijk te zijn voor dit soort initiatieven. Dus: praten kan want ambitie hebben we zeker, maar altijd binnen de context van onze Tiense sportieve visie en ons clubmodel.
 
Wat het voorzitterschap betreft: Johan Vos heeft aangegeven vanwege professionele redenen de club te verlaten. We zijn Johan bijzonder dankbaar, ook voor de ambitieuze en positieve vibe die hij bracht. Voorlopig worden de taken van de voorzitter verdeeld onder de leden van de Raad van Bestuur. We gaan niet halsoverkop iemand aanstellen. Rust en de situatie even laten bezinken zijn belangrijker. Maar uiteraard staat de club open voor kandidaten.
 
Als Raad van Bestuur hebben we ook de plicht om al onze activiteiten tegen het licht te houden en hierover ook beslissingen te nemen. Eén van die beslissingen is dat we het verhaal van ons B-team in 3de provinciale stopzetten op het einde van het lopende seizoen. 
 
De huidige economische situatie en de keuzes die we maken laten niet toe om nog verder te investeren in een provinciaal team met weliswaar een bescheiden budget in vergelijking met vele anderen op dat niveau. Wil je echt concurreren dan kan dat helaas alleen door nog meer geld, en dat willen we niet. Daar maken we andere keuzes. En puur praktisch vergemakkelijken de beperkte beschikbaarheid van trainingsaccommodatie en de vele blessures in het team de situatie evenmin. 
 
We willen in ieder geval de mensen achter het team, de trainers en de spelers bedanken voor hun knap parcours. De meesten zijn al onder dak bij andere teams waar ze meer dan welkom zijn. We wensen hun veel succes.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Union Namur
zondag 3 maart
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De wedstrijd U23 OH Leuven - KVK Tienen op zondag 4 februari wordt rechtstreeks uitgezonden op regionale zender ROBtv. De uitzending start om 14.45 uur. We rekenen op de steun van onze fans in Den Dreef!

01/02/2024

Wegens het winterweer geen voetbal dit weekend. Alle wedstrijden zijn afgelast. De wedstrijd van het eerste herenelftal op het veld van KSK Heist wordt verplaatst naar woensdag 20 maart, al kunnen ploegen in onderling overleg een vroegere datum vastleggen. 

18/01/2024

Tibe Vanhaeren verlaat KVK Tienen voor THES Sport. De speler bracht de club eenzijdig op de hoogte van zijn vertrek. We betreuren dit, maar wensen Tibe veel succes. Het is de speler die de keuze maakt, niet KVK.  De manier waarop de transfer tot stand kwam is evenwel te betreuren. We kijken echter vooruit: het geeft meteen ook nieuwe kansen aan andere spelers om zich in de spits te bewijzen.

15/01/2024

KVK Tienen verloor een oefenpartij tegen RFC Luik uit de Proximus Pro League met 3-1. De wedstrijd werd in Luik zonder publiek afgewerkt. De teams oefenden in drie perioden van een half uur.

05/01/2024

Op dinsdag 2 en woensdag 3 januari last onze A-kern een korte winterstage in. Sportief manager Johan Froment leidt spelers en staf richting het Proximus Base Camp in Tubeke, de thuisbasis van onze Rode Duivels. KVK Tienen kan zich daar in de meest optimale omstandigheden voorbereiden op de terugronde.

23/12/2023
Jorte Jacobs uit Leuven onderschrijft als jeugdspeler een eerste jongerencontract bij de A-kern. Ook volgend seizoen kan hij zich verder ontwikkelen bij KVK Tienen. De 19-jarige middenvelder mocht dit seizoen al vijf keer invallen in competitiewedstrijden. Proficiat Jorte!
 
26/11/2023

Wil je kind in de toekomst bij KVK Tienen voetballen? De talentendagen van de KVK Tienen Academy voor 2024 vinden plaats op maandag 15 januari (U6 tot U9) en dinsdag 30 janauri (U10 tot U13). Inschrijven kan vanaf december via deze website.

11/11/2023

Wegens het stormweer zijn de trainingen van de KVK Tienen Academy op donderdag 2 november afgelast.

02/11/2023

Supporters die willen genieten van de gastronomische footlunch voor de wedstrijd tegen de U23 van OH Leuven op 24 september zijn er best snel bij. Er zijn nog een tiental plaatsen beschikbaar. Meer info hier.

08/09/2023

Opgelet: de wedstrijd tegen UR Namen op zondag 3 september (15 uur) wordt niet in Namen maar in nabije Jambes afgewerkt: Stade Nid des Merles, Allée du Stade 3 5100 Namen. We vernemen dat in de omgeving die dag ook een grote broncanterie-markt plaatsvindt, wat voor extra mobiliteitsuitdagingen zou kunnen zorgen. Het ‘oude’ stadion van Namen zou in de toekomst ingericht worden als parking.

30/08/2023

Ontdek onze partnerbrochure