Reactie op berichtgeving over sportcomplex Berberendael Printervriendelijke versie

De voorbije dagen verschenen in diverse media bijdragen over de slechte toestand van de cafetaria van het sportcomplex Berberendael. Daarin wordt gesteld dat KVK Tienen samen met de stad verantwoordelijk zou zijn voor het verval van het gebouw. De nieuwe club betreurt deze eenzijdige berichtgeving waarin zij niet aan het woord kwam.

Tot voor enkele jaren was het sportcomplex Berberendael, gelegen in de schaduw van het Bergéstadion, de thuisbasis van atletiekclub Racing Tienen. Die verhuisde naar een vernieuwde infrastructuur aan het Houtemveld. Het toenmalige KVK Tienen kwam tot een overeenkomst met de stad om het terrein te gebruiken als trainingscomplex voor het eerste elftal en de beloften. Van meetaf aan was het ook de bedoeling de cafetaria in gebruik te nemen als kleedkamer en ontmoetingsruimte. 
 
Al snel werd duidelijk dat de toestand van het gebouw niet toeliet het meteen in gebruik te nemen. Het rieten dak verkeerde in slechte staat en was een haard van ongedierte. De stad, die eigenaar is van het complex en dus ook instaat voor grote onderhoudswerken, plaatste enkele jaren geleden een nieuw dak op het gebouw. Toch bleek ook dat niet afdoende om de cafetaria en de kleedkamers in gebruik te nemen: na een verdere doorlichting van het gebouw bleek ook de stabiliteit onvoldoende. KVK Tienen is dan ook zelf vragende partij om meer duidelijkheid te krijgen over de toekomst van het gebouw.
 
Het nieuwe KVK Tienen werkt ondertussen aan een visienota over de toekomst van de club. Op basis hiervan is ook een nieuw overleg met de stad Tienen gepland waarin onder meer de bestemming van het gebouw aan bod komt. De club, die een ontmoetingsplaats wil zijn voor alle Tienenaars, herhaalt de ambitie om op een positieve wijze en in alle transparantie constructief (samen) te werken aan een mooie toekomst voor het nationale voetbal in Tienen. 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure