Nieuwe grasmat in Bergéstadion Printervriendelijke versie

De grasmat van het Bergéstadion werd gedurende vele decennia door vriend en vijand geroemd om haar prima kwaliteit. Vandaag dringt een grondige vernieuwing zich echter op. De mat is vrijwel onbespeelbaar geworden.
 
In augustus 2002 werd het veld herschapen tot een watervlakte toen de naburige Gete buiten haar oevers trad. Een klap die het nooit meer te boven kwam.
 
Volgens trainer Nassen is de toestand behoorlijk dramatisch: 'De mat is gewoon helemaal versleten. Je hebt niet alleen de niveauverschillen, ook het gras ligt bijna los op de ondergrond. We mogen nog van geluk spreken dat de weersomstandigheden de voorbije weken gunstig waren of we hadden echt problemen gehad om onze thuiswedstrijden af te werken.'
 
'Een studie toonde eerder al aan dat de ondergrond als gevolg van de overstroming door ongedierte is aangetast', weet Schepen van Sport Patrick Grootjans. 'Hierdoor hecht het gras zich niet maar aan de ondergrond. Door de druk van het water is de drainage hier en daar verzakt. De stad voorziet nu 240.000 euro voor een nieuwe grasmat. Bedoeling is het terrein volledig af te graven en nieuwe drainage te plaatsen. De werken starten meteen na de competitie.'
 
Door de ingrijpende, maar noodgedwongen vernieuwing kan er tot eind augustus niet gevoetbald worden in het Bergéstadion. 'Het wordt wat puzzelen, maar we nemen de praktische gevolgen er graag bij', stelt sportief verantwoordelijke Dirk Smolders. 'Zo zal ons voorbereidingsprogramma volledig op verplaatsing afgewerkt worden. Voor de eerste competitiewedstrijden vragen we mogelijk om eerst uit te spelen of vrij te zijn.'
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure