Nieuw boek over Hagelandse voetbal verkrijgbaar in fanshop Printervriendelijke versie

Sinds Sporting Club Tirlemontois in 1912 haar debuut maakte in de Afdeling IV Brabant zijn er bijna 100 jaar voorbij geslopen. Een totaal van 183 clubs uit het Hageland kregen in die periode een stamnummer en kwamen uit in een officiële competitie van de KBVB. Van deze clubs zijn er in 2010 nog 67 actief. Dit betekent dat er meer dan 100 clubs ondertussen verdwenen zijn. Elk van deze verenigingen ontstonden dankzij de tomeloze inzet van mensen die geen enkele inspanning schuwden om hun levenswerk in stand te houden. Bij het doorbladeren van dit boek zal u merken dat heel wat van deze clubs uit het collectieve geheugen verdwenen zijn. Daarom een poging om het nog beschikbare materiaal te verzamelen. Iedere club krijgt een eervolle vermelding in dit boek en heeft zijn plaats in dit historisch overzicht van het KBVB-voetbal in het Hageland.

Het boek is eind februari beschikbaar. Het wordt een luxe-uitgave volledig in kleur en 372 bladzijden dik. De prijs bedraagt 38 euro.

Het boek kan tot 15 februari besteld worden in de KVK Tienen-fanshop. Vanaf 28 februari kunnen de bestelde boeken afgehaald worden.

Voor meer info over het boek kan je terecht bij auteur Martin Simons op het nummer 0495 37 49 03 of via martinsimons@telenet.be.

Let wel: dit initiatief staat los van de werkzaamheden van de werkgroep KVK Tienen 2011 die specifiek werkt rond de geschiedenis van KVK Tienen, Racing Tienen en Voorwaarts Tienen. Meer info daarover vind je hier.


Voorwaarts Tienen in de jaren zestig.

Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure