KVK Tienen maakt zich op voor nieuwe uitdaging in derde klasse Printervriendelijke versie

Op maandag 2 juli start KVK Tienen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor het eerst in zes jaar voetbalt de Suikerploeg opnieuw in derde klasse. Om 17.30u. blazen de trainer Danny Ost en de spelers verzamelen op het sportcomplex Berberendael achter het Bergéstadion. Op 9 juli vertrekken de spelers voor enkele dagen naar het Nederlandse Delden op stage.

De ervaren trainer Danny Ost wordt binnen de technische staf ondersteund door assistenten Ronny Schuermans (die meer specifiek ook de doelmannen onder zijn hoede neemt) en Benny Lunenburg. Nieuw gezicht Koen Langendries komt over van Jong-KVK en stoomt de beloften klaar voor het grote werk. 
 
Het behoeft geen betoog dat KVK Tienen in derde klasse een nieuwe uitdaging wacht. Sportief is het wennen aan een nieuwe reeks, nieuwe ploegen, nieuwe gezichten en ander type voetbal. De spelerskern onderging de voorbije weken een grondige metamorfose. Ook extrasportief is derde klasse voor iedere degradant uit tweede klasse een ware uitdaging. Statistieken leren dat de toeschouwersaantallen in derde klasse een stuk teruglopen. KVK Tienen kende bovendien weinig meeval met de reeksindeling en ontmoet heel wat ploegen die op verplaatsing jammer genoeg geen al te grote supportersschare mobiliseren. Ook commercieel dienen opnieuw de juiste verhoudingen te worden gezocht. Daarbij dient overigens onderstreept dat sponsoren hun engagement trouw blijven en hun vertrouwen in het langetermijnproject van KVK Tienen bevestigen.
 
Om de nieuwe uitdagingen met succes aan te gaan en de toekomst van onze roemrijke club op langere termijn veilig te stellen worden de werking en organisatiestructuur van onze club dezer dagen grondig geanalyseerd en waar nodig voorstellen tot verbeteringen geconcretiseerd. Deze worden de komende weken voorgelegd aan de Raad van Bestuur en Algemene Vergadering. In dat kader wordt op korte termijn ook nadrukkelijk een transferpolitiek gevoerd die grote budgettaire risico's schuwt. Dit betekent overigens allerminst dat KVK Tienen minder competitief voor de dag komt. De sportieve staf werkt op dit moment aan een evenwichte uitbreiding van de bestaande spelerskern. De doelstelling blijft een rol van betekenis te spelen in de competitie, bij voorkeur met aantrekkelijk voetbal. Ook jongere beloftevolle voetbaltalenten, bij voorkeur doorstromend uit de beloftenwerking, krijgen de kans hun kunnen te tonen.
 
De voorlopige spelerskern die trainer Ost verwacht op training: Fred Desomberg, Rocky Peeters, Amardeep Singh, Gilles Collin, Enrico Pellegriti, Raf Verhamme, Maxime Renson, Alexander Roosbeek, Ashot Sarkishan, Nicolas De Mol, Daimy Deflem, Yassine Qoli, Stijn Simonaïtis, Cyril Bagnost, Joren Nijs, Sébastien Dufoor, Marco Sarcinella, Kevin De Wolf.
 
Transfers in: Cyril Bagnost (Tanjong Pagar UFC, Signapore), Fred Desomberg (Ol. Wijgmaal), Nicolas De Mol (Ol. Wijgmaal), Raf Verhamme (Ol. Wijgmaal), Enrico Pellegriti (Overpelt VV), Maxim Renson (FC Brussels ), Sébastien Dufoor (Grimbergen), Yassine Qoli, Marco Sarcinella (KVC Westerlo), Kevin De Wolf (geen club).
 
Transfers uit: Jonas Bogaerts (Eendracht Aalst), Alexandre Di Gregorio (Eendracht Aalst), Sven Vandeput (Racing Mechelen), Ludovic Govoni (Union Sint-Gillis), Yanis Papassarantis (FCV Dender EH), Arnaud Biatour (RAEC Mons),  Rutger Billen (Vlijtingen), Lennert Vanherberghen (Lierse SK), Wouter Hias (Geel-Meerhout), Jens Winnen (Everbeur), Robin Vercammen (?), Nadjim Haroun (?), Sylvain Mathé-Luvagho (?),  Gaetan Audoor (?), Diangi Matusiwa (?), Steven Vandenbergh (?), Alex Fisher (?), Siegerd Degeling (KSK Heist), Vincent Lachambre (?), Axel Bossekota (?), Glenn Neven (?).
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure