Hoe is het nu met KVK Tienen? Printervriendelijke versie

Beste supporters, spelers, trainers, leden en sponsors, 
 
We willen graag iedereen vertellen hoe het nu gaat met onze club. Neem een paar minuutjes om ons verhaal te lezen.
 
Als voorzitter, jeugdvoorzitter en technisch en sportief manager hoeven we uiteraard niet te vertellen uit welke periode we komen. Eerst een jaar COVID, waarbij de jeugd maximaal is blijven trainen. Daarna een verwoestende overstroming in juli, gevolgd door maandenlang geen enkele thuiswedstrijd.
 
De koppen in de kranten liegen er ook niet om: 50% van de clubs komen in de problemen. Elke week is er wel een team dat zegt te stoppen of dat de stap terugzet naar provinciaal voetbal.
 
En hoe gaat het dan nu met KVK? 
 
Wel, met een gerust hart kunnen we zeggen dat onze club oké is. En dat is het belangrijkste. In deze rare tijden de financiën onder controle houden, is een stevige opdracht. Natuurlijk heeft de rampspoed extra impact gehad. Minder inkomsten, extra uitgaven, het samenhorigheidsgevoel dat even dwalende was. Gelukkig is er de vernieuwde grasmat, met dank aan de stad Tienen voor de fijne samenwerking. We zijn dus terug op Bergé. Nu wordt alles sowieso beter.
 
Sportief zal het een uitdaging worden. Na succesvolle promoties is het nu strijden om ook volgend seizoen in N1 aan de slag te gaan. Wie de stand bekijkt weet dat dit het verhaal van bijna alle clubs is. We gaan de uitdaging aan.
 
Over dat financiële. 
 
KVK Tienen is een structureel gezonde club. Waarom? Omdat onze bestuurders samen met de sportieve staf, een correct en realistisch financieel beleid voeren. Geen gekke avonturen. Geen onbezonnen aankopen van spelers. Alles wordt beredeneerd, bediscussieerd en afgewogen. 
We horen uiteraard ook af en toe de vraag van supporters: 
 
“Komt er iets bij na nieuwjaar voor de A-ploeg? Zijn we wel sterk genoeg voor de reeks?” 
Wel ons antwoord is duidelijk: “Je weet maar nooit. Buitenkansjes laten we niet liggen. Maar KVK heeft vooral 100% vertrouwen in het A-elftal”. 
 
Vertrouwen en respect naar ons team, naar onze spelers! In de heenronde hebben onze jongens getoond dat ze kunnen voetballen, kunnen meedoen. Een aantal spelers heeft zijn waarde nog niet of onvoldoende getoond door corona of blessures. 
 
Wel, zij staan nu klaar om de terugronde succesvol aan te vatten. En dan zijn er nog onze jongeren van beloften/U19 die staan te trappelen. Wie hen aan het werk zag de afgelopen maanden weet dat dat onze echte rijkdom is. Het is het resultaat van 5 jaar doorgedreven jeugdwerking waarbij KVK Tienen een gidsclub is in het IP-jeugdvoetbal. Geduld is daarbij een schone deugd. Niet alles kan op 1-2-3. Maar ze komen eraan!
 
Wintertransfers
 
Bovendien, laat ons daar eerlijk in zijn, hebben we niet zo’n fijne ervaring met wintertransfers. Eigenlijk is het de afgelopen jaren nooit echt gelukt met zo’n jongens. 
 
We zijn met deze visie één van de buitenbeentjes in de reeks. Dat is zo. Als we op het internet en in de krant om de oren geslagen worden door de berichten van clubs die alweer ene of gene nieuwe speler hebben aangesloten, waarbij met bedragen wordt gegoocheld alsof het niks is, dan heb je soms de neiging om in dat verhaal mee te stappen. 
 
Niet dus. 
 
Vertrouwen in de eigen spelers en de eigen technische staf is veel belangrijker. Op termijn is dit voor KVK Tienen de weg naar succes. Op ons ritme, betaalbaar en realistisch. Spelers, trainers, leveranciers worden correct betaald zonder achterstallen. RSZ, BTW,... nergens heeft KVK Tienen ook maar 1 euro achterstal. Ook dat is ons verhaal. Wij vinden dat belangrijk.
 
Zijn we klaar? Zijn we sterk genoeg?
 
Kunnen we het halen tegenover ander clubs met een veelvoud aan budget? Wel, we maken vooral onze eigen rekening. We horen ook wel de bedragen die rondgaan. En  die zijn ofwel fout ofwel getuige van heel veel opportunisme, soms irreëel en onrealistisch. Maar voor alle duidelijkheid: dat is onze mening. Als bestuurders kunnen we maar herhalen: bij ons is iedereen correct, lees marktconform, en goed betaald op de afgesproken datums. Op dat vlak geen avonturen voor KVK. 
 
Uiteindelijk is het ook nog altijd op de groene mat te doen. En daar zijn we overtuigd dat onze A-kern de kwaliteiten bezit. KVK Tienen heeft ook een verhaal voor talentvolle jongere spelers die in een warme ervaren groep worden opgenomen. Zij kunnen rekenen op veel goeie raad en tips van de anciens. Zij worden beter door met KVK in 1ste nationale te spelen.
 
Dat is ook het uitdagende verhaal voor de mensen van onze sportieve commissie die instaan voor de transfers. En eerlijk, zij doen een goeie job. Het zou voor hen veel eenvoudiger zijn om met de dikke portemonnee rond te gaan en maar uit te delen. Neen. Ook deze mensen zijn doordrongen van de KVK filosofie.
 
Tot slot
 
Elke wedstrijd wordt pittig want uiteindelijk zijn de plaatsjes in N1 duur volgend seizoen. We hebben alles zelf in handen. Het kan. Maar, ook dat is voor elk team hetzelfde. 
Als bestuurders geloven we sterk in deze waarden en filosofie. Een gezonde club met een realistisch beleid. Daar komen we het verst mee.
 
 
Johan Vos - voorzitter
Bart Vanhoudt - technisch en sportief manager
Peter Denruyter - voorzitter KVK Jeugd
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure