Hevige regenval zorgt ook in Bergéstadion voor overlast Printervriendelijke versie

Drie dagen had het bijna onophoudelijk geregend, toen het peil van de Gete die net achter het Bergéstadion stroomt zaterdagmiddag snel begon te stijgen. Velen dachten terug aan de memorabele augustusnacht in 2002 toen de rivier buiten haar oevers trad en zo de benedenverdieping én het hele terrein van het Bergéstadion onder water zette.

Zover kwam het gelukkig niet. Binnen bleef de schade veelal beperkt tot opstuwend grondwater dat zich tussen de vloeren en de muren een weg baande. Op het zompige terrein, waarop tot onbegrip van velen woensdag nog de finale van de Beker van Tienen werd afgewerkt, stonden ter hoogte van de Molenstraat grote plassen die door de brandweer werden weggepompt om erger te voorkomen.
 
Op de parking werd de kaaimuur van de Gete verder met zandzakjes opgehoopt om schade te voorkomen. Dat bleef gelukkig niet nodig. Het blijft wel afwachten hoe snel het al verzadigde terrein het vele regenwater kan afvoeren.
 Met dank aan Gaston Peeters voor de verslaggeving en de foto's.

Label(s):

plein

ze hebben het veld al slecht aangelegd,en met al da water zal het ni beter worden
begrijp ni da ze daar zoveel geld aangeven en dan door zo een klungelaars het laten doen!

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure