Heraanleg kunstgrasveld Bergéstadion start half november Printervriendelijke versie

Afgelopen zomer raakte het kunstgrasvoetbalveld van KVK Tienen zwaar beschadigd door het noodweer. De overstroming van de Grote Gete heeft zowel het speelveld als de kleedkamers helemaal vernield.
 
De herstelling en heraanleg nemen de nodige tijd in beslag. De diensten van de stad Tienen laten weten dat tegen eind december de nieuwe mat speelklaar zou moeten zijn. In dat geval kan KVK Tienen de terugronde aanvatten in het vertrouwde Bergéstadion.
 
'We zullen super opgelucht zijn om terug in ons vertrouwde stadion te kunnen spelen,' zegt voorzitter Johan Vos. 'Dagelijks spreken onze supporters en jeugdouders ons aan met maar 1 vraag: wanneer? We zijn STVV bijzonder dankbaar voor de huidige oplossing. Maar het is zoals met logeren…op een bepaald moment wil je naar je eigen huis. En we voelen vooral ook dat Stayen voor vele fans letterlijk een stap te ver is.'
 
Ondertussen wordt de club geconfronteerd met meer uitgaven en minder inkomsten. En dat na een COVID-jaar dat alle reserves heeft opgepeuzeld. Een situatie die niemand kon voorzien maar wel mee moet genomen worden naar de toekomst.
 
Het goede nieuws: de werkzaamheden in het Bergéstadion komen stilaan op snelheid. Alle kleedkamers, doucheruimtes, burelen en sanitaire voorzieningen zijn afgebroken en weggehaald. Een architectenbureau werkt volop aan het ontwerp van de nieuwe faciliteiten. Deze werken gaan wellicht een jaar duren. Ondertussen komen er tijdelijke containers op de KVK-parking te staan als kleedkamers.
 
'Het terrein is nog een ander verhaal. Ondertussen zijn alle stappen gezet van ontwerp, berekening en projectplanning,' aldus bestuurder Peter Denruyter. 'Volgens de planning starten de werken tegen half november om klaar te zijn tegen het einde van het jaar. Het is absoluut noodzakelijk dat we op 2 januari kunnen starten op het kunstgras in het Bergéstadion.
 
'Met de jeugd en de dames op de terreinen in Oorbeek ging goed tot nu. Maar 32 teams die er trainen en spelen en het extreem natte weer zorgen voor veel modder en weinig gras, ondanks de inspanningen van onze greenkeepers.'
 
'Ook de terreinen aan het Houtemveld zijn ondertussen al erg veel bespeeld. Ook daar heb je hetzelfde fenomeen. We krijgen veel steun van onze ouders, maar op een bepaald moment stopt dat. Maar goed, we kijken positief naar de toekomst. Afspraak begin januari.'
 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure