Heraanleg kunstgrasveld Bergéstadion start half november Printervriendelijke versie

Afgelopen zomer raakte het kunstgrasvoetbalveld van KVK Tienen zwaar beschadigd door het noodweer. De overstroming van de Grote Gete heeft zowel het speelveld als de kleedkamers helemaal vernield.
 
De herstelling en heraanleg nemen de nodige tijd in beslag. De diensten van de stad Tienen laten weten dat tegen eind december de nieuwe mat speelklaar zou moeten zijn. In dat geval kan KVK Tienen de terugronde aanvatten in het vertrouwde Bergéstadion.
 
'We zullen super opgelucht zijn om terug in ons vertrouwde stadion te kunnen spelen,' zegt voorzitter Johan Vos. 'Dagelijks spreken onze supporters en jeugdouders ons aan met maar 1 vraag: wanneer? We zijn STVV bijzonder dankbaar voor de huidige oplossing. Maar het is zoals met logeren…op een bepaald moment wil je naar je eigen huis. En we voelen vooral ook dat Stayen voor vele fans letterlijk een stap te ver is.'
 
Ondertussen wordt de club geconfronteerd met meer uitgaven en minder inkomsten. En dat na een COVID-jaar dat alle reserves heeft opgepeuzeld. Een situatie die niemand kon voorzien maar wel mee moet genomen worden naar de toekomst.
 
Het goede nieuws: de werkzaamheden in het Bergéstadion komen stilaan op snelheid. Alle kleedkamers, doucheruimtes, burelen en sanitaire voorzieningen zijn afgebroken en weggehaald. Een architectenbureau werkt volop aan het ontwerp van de nieuwe faciliteiten. Deze werken gaan wellicht een jaar duren. Ondertussen komen er tijdelijke containers op de KVK-parking te staan als kleedkamers.
 
'Het terrein is nog een ander verhaal. Ondertussen zijn alle stappen gezet van ontwerp, berekening en projectplanning,' aldus bestuurder Peter Denruyter. 'Volgens de planning starten de werken tegen half november om klaar te zijn tegen het einde van het jaar. Het is absoluut noodzakelijk dat we op 2 januari kunnen starten op het kunstgras in het Bergéstadion.
 
'Met de jeugd en de dames op de terreinen in Oorbeek ging goed tot nu. Maar 32 teams die er trainen en spelen en het extreem natte weer zorgen voor veel modder en weinig gras, ondanks de inspanningen van onze greenkeepers.'
 
'Ook de terreinen aan het Houtemveld zijn ondertussen al erg veel bespeeld. Ook daar heb je hetzelfde fenomeen. We krijgen veel steun van onze ouders, maar op een bepaald moment stopt dat. Maar goed, we kijken positief naar de toekomst. Afspraak begin januari.'
 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding
One team! One mission!
Ook in eerste nationale '22-'23


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen kan volgend seizoen rekenen op de diensten van de 21-jarige Matisse Bergiers (°24/6/2000, 1,89m). De talentvolle centrale verdediger komt over van reeksgenoot K. Rupel Boom FC, waar hij twee seizoenen voetbalde en zich tot sterkhouder ontpopte. Daarvoor doorliep hij elf seizoenen lang de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Twee jaar lang voetbalde hij er bij de reserven. Matisse is afkomstig uit het Waals-Brabantse Mont-Saint-Guibert. Hij tekent een overeenkomst voor twee seizoenen. Welkom bij KVK Tienen Matisse! 

11/05/2022

KVK Tienen kiest opnieuw voor jong talent en verwelkomt de 18-jarige verdediger Luca Berten. De Hasselaar komt over van de U18 van OH Leuven en is opgeleid bij KRC Genk. Hij was reeds verschillende keren jeugdinternational bij de U15, U16 en recent nog bij de U18. Hij onderschrijft een overeenkomst voor één seizoen. 

27/04/2022

Verdediger Daan Matterne en middenvelder Andries Claes verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met twee extra seizoenen. De 33-jarige Lars Lambert uit Neerlinter vervoegt de technische staf als T2. Hij was in het verleden al beloftentrainer bij Wijgmaal en Sporting Hasselt. Hij is ook houder van een UEFA A-trainersdiploma.

17/04/2022

Onze club behaalde opnieuw de licentie om te kunnen aantreden in eerste nationale 2022-2023! Proficiat aan allen die andermaal hard werkten om het dossier zo volledig en nauwgezet voor te bereiden. 

13/04/2022

Middenvelders Pieter Kempeneers en Amardeep Singh verlengden hun overeenkomst bij KVK Tienen met respectievelijk drie en twee seizoenen. Ook doelmannen Viktor Sterckx en Wouter Nijsen blijven volgend seizoen actief bij de club, net als Bouzian die nog een overeenkomst heeft. Keeperstrainer Johan Bogaerts en assistent Ewen Verheyden blijven actief in de technische staf. Sonny Renders krijgt samen met Patrick Pitschon de elitejeugd onder zijn hoede. Eddy Dierickx gaat een nieuwe uitdaging aan bij tweedeprovincialer FC Averbode-Okselaar.

06/04/2022

De wedstrijd KVK Tienen - KSK Heist wordt verplaatst van zondag 3 april naar zaterdagavond 2 april om 20 uur. Het team krijgt zo een extra dag ruimte om zich voor te bereiden op de midweekwedstrijd tegen K. Winkel Sport. Supporters hebben dan weer de kans om te genieten van de Ronde van Vlaanderen op zondag. Alle updates in onze competitiekalender.

07/03/2022

Vier nieuwe contractverlengingen bij KVK Tienen nadat eerder Hannes Meeus en Jonas Bogaerts hun engagement verlengden. Ook de beloftevolle Jordy Vanweerts en Lucas Chantrain voetballen de volgende seizoenen in de Tiense kleuren. Ze onderschreven een nieuwe overeenkomst voor drie seizoenen. Axel Swerten en Pieter Jochmans voor één seizoen.

28/02/2022

De beloftenwedstrijd KVK Tienen - R. Knokke FC vanavond is afgelast wegens het stormweer.

18/02/2022

Ook voor Jonas Bogaerts zit het seizoen er op. In de partij tegen FCV Dender EH liep hij een scheur op in de achillespees en kuit. Na Ben Yagan is het de tweede speler die erg gehavend uit het treffen met de Oost-Vlamingen komt. We wensen ook Jonas een snel herstel toe!  De schade bij Axel Swerten bleef gelukkig binnen de perken.

15/02/2022
De wedstrijd KVK Tienen - RFC Luik van zondag 17 april is verplaatst naar zaterdag 16 april om 18 uur. Na de match bouwen we een feestje in het Bergéstadion. Geen voetbal dus op Paasdag wanneer ook de wielerklassieker Parijs-Roubaix wordt gereden, maar wel op zaterdagavond.
 
15/02/2022

Ontdek onze partnerbrochure