Heraanleg kunstgrasveld Bergéstadion start half november Printervriendelijke versie

Afgelopen zomer raakte het kunstgrasvoetbalveld van KVK Tienen zwaar beschadigd door het noodweer. De overstroming van de Grote Gete heeft zowel het speelveld als de kleedkamers helemaal vernield.
 
De herstelling en heraanleg nemen de nodige tijd in beslag. De diensten van de stad Tienen laten weten dat tegen eind december de nieuwe mat speelklaar zou moeten zijn. In dat geval kan KVK Tienen de terugronde aanvatten in het vertrouwde Bergéstadion.
 
'We zullen super opgelucht zijn om terug in ons vertrouwde stadion te kunnen spelen,' zegt voorzitter Johan Vos. 'Dagelijks spreken onze supporters en jeugdouders ons aan met maar 1 vraag: wanneer? We zijn STVV bijzonder dankbaar voor de huidige oplossing. Maar het is zoals met logeren…op een bepaald moment wil je naar je eigen huis. En we voelen vooral ook dat Stayen voor vele fans letterlijk een stap te ver is.'
 
Ondertussen wordt de club geconfronteerd met meer uitgaven en minder inkomsten. En dat na een COVID-jaar dat alle reserves heeft opgepeuzeld. Een situatie die niemand kon voorzien maar wel mee moet genomen worden naar de toekomst.
 
Het goede nieuws: de werkzaamheden in het Bergéstadion komen stilaan op snelheid. Alle kleedkamers, doucheruimtes, burelen en sanitaire voorzieningen zijn afgebroken en weggehaald. Een architectenbureau werkt volop aan het ontwerp van de nieuwe faciliteiten. Deze werken gaan wellicht een jaar duren. Ondertussen komen er tijdelijke containers op de KVK-parking te staan als kleedkamers.
 
'Het terrein is nog een ander verhaal. Ondertussen zijn alle stappen gezet van ontwerp, berekening en projectplanning,' aldus bestuurder Peter Denruyter. 'Volgens de planning starten de werken tegen half november om klaar te zijn tegen het einde van het jaar. Het is absoluut noodzakelijk dat we op 2 januari kunnen starten op het kunstgras in het Bergéstadion.
 
'Met de jeugd en de dames op de terreinen in Oorbeek ging goed tot nu. Maar 32 teams die er trainen en spelen en het extreem natte weer zorgen voor veel modder en weinig gras, ondanks de inspanningen van onze greenkeepers.'
 
'Ook de terreinen aan het Houtemveld zijn ondertussen al erg veel bespeeld. Ook daar heb je hetzelfde fenomeen. We krijgen veel steun van onze ouders, maar op een bepaald moment stopt dat. Maar goed, we kijken positief naar de toekomst. Afspraak begin januari.'
 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure