Heraanleg kunstgrasveld Bergéstadion start half november Printervriendelijke versie

Afgelopen zomer raakte het kunstgrasvoetbalveld van KVK Tienen zwaar beschadigd door het noodweer. De overstroming van de Grote Gete heeft zowel het speelveld als de kleedkamers helemaal vernield.
 
De herstelling en heraanleg nemen de nodige tijd in beslag. De diensten van de stad Tienen laten weten dat tegen eind december de nieuwe mat speelklaar zou moeten zijn. In dat geval kan KVK Tienen de terugronde aanvatten in het vertrouwde Bergéstadion.
 
'We zullen super opgelucht zijn om terug in ons vertrouwde stadion te kunnen spelen,' zegt voorzitter Johan Vos. 'Dagelijks spreken onze supporters en jeugdouders ons aan met maar 1 vraag: wanneer? We zijn STVV bijzonder dankbaar voor de huidige oplossing. Maar het is zoals met logeren…op een bepaald moment wil je naar je eigen huis. En we voelen vooral ook dat Stayen voor vele fans letterlijk een stap te ver is.'
 
Ondertussen wordt de club geconfronteerd met meer uitgaven en minder inkomsten. En dat na een COVID-jaar dat alle reserves heeft opgepeuzeld. Een situatie die niemand kon voorzien maar wel mee moet genomen worden naar de toekomst.
 
Het goede nieuws: de werkzaamheden in het Bergéstadion komen stilaan op snelheid. Alle kleedkamers, doucheruimtes, burelen en sanitaire voorzieningen zijn afgebroken en weggehaald. Een architectenbureau werkt volop aan het ontwerp van de nieuwe faciliteiten. Deze werken gaan wellicht een jaar duren. Ondertussen komen er tijdelijke containers op de KVK-parking te staan als kleedkamers.
 
'Het terrein is nog een ander verhaal. Ondertussen zijn alle stappen gezet van ontwerp, berekening en projectplanning,' aldus bestuurder Peter Denruyter. 'Volgens de planning starten de werken tegen half november om klaar te zijn tegen het einde van het jaar. Het is absoluut noodzakelijk dat we op 2 januari kunnen starten op het kunstgras in het Bergéstadion.
 
'Met de jeugd en de dames op de terreinen in Oorbeek ging goed tot nu. Maar 32 teams die er trainen en spelen en het extreem natte weer zorgen voor veel modder en weinig gras, ondanks de inspanningen van onze greenkeepers.'
 
'Ook de terreinen aan het Houtemveld zijn ondertussen al erg veel bespeeld. Ook daar heb je hetzelfde fenomeen. We krijgen veel steun van onze ouders, maar op een bepaald moment stopt dat. Maar goed, we kijken positief naar de toekomst. Afspraak begin januari.'
 
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zondag 11 december
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Ook KVK Tienen krijgt te maken met de stijgende energiekosten. De club is dan ook extra waakzaam wat betreft het gebruik van elektriciteit en dus ook stadionverlichting. Daarom vervroegen we het aanvangsuur van de wedstrijden KVK Tienen - Hoogstraten VV (4/12) en KVK Tienen - R. Francs Borains (22/1) in overleg met onze tegenstanders met een half uur naar 14.30 uur. Eerder is omwille van de WK-finale de derby tegen de U23 van OH Leuven (18/12) al vervroegd naar 13.30 uur. De meest recente versie van de wedstrijdkalender vind je hier.
 
18/11/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. De beroepscommissie kende de drie punten met 0-5 forfaitcijfers toe aan KVK Tienen. Rupel Boom tekende daarna nog evocatieberoep aan, maar ook de evocatiecommissie bevestigde eerder deze week de uitspraak van de beroepscomissie. De 0-5-cijfers en drie punten voor KVK Tienen blijven dus behouden.

17/11/2022

Op zondag 18 december staat in Qatar de finale van het wereldkampioenschap voetbal op het programma. De partij start om 16 uur. Om supporters de kans te geven deze wedstrijd ook te volgen en er een unieke voetbalmiddag van te maken is de derby KVK Tienen - U23 OH Leuven in het Bergéstadion vervroegd naar 13.30 uur!

14/11/2022

Het beroepscomité van de KBVB besliste dat KVK Tienen de wedstrijd op het veld van K. Rupel Boom wint met 0-5-forfaitcijfers. De zaterdagavondwedstrijd werd stopgezet toen er na enkele seconden brand uitbrak in een lichtmast en het euvel na 30 minuten wachten niet opgelost geraakte. Het sportcomité besliste eerder dat de wedstrijd moest herspeeld worden, maar KVK Tienen kreeg in hoger beroep gelijk en krijgt er dus drie punten bij.

07/10/2022

De wedstrijd op het veld van Rupel Boom werd op zaterdag 4 september kort na de aftrap stopgezet nadat er brand in een lichtmast was uitgebroken. Het Sportcomité van de KBVB besliste vorige week dat de wedstrijd herspeeld moet worden. KVK Tienen nam kennis van de motivatie van deze uitspraak en besliste na beraad om beroep aan te tekenen. Wordt dus vervolgd.

21/09/2022

Doelman Wouter Nijsen ruilt KVK Tienen voor eersteprovincialer Juve Hasselt. Verdediger Luca Berten voetbalt volgend seizoen bij derde amateurklasser KVK Wellen. We wensen hen veel succes bij hun nieuwe club.

30/08/2022

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen met 1-2. Kort na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong in een wedstrijd waar weinig grote kansen te noteren waren, maar Monamay en Bracké stelden nog orde op zaken voor Tienen. Bouzian maakte zijn wederoptreden onder de lat na een schouderblessure.

28/08/2022

Je kan niet langer inschrijven voor het foot dinner met buffet voor de wedstrijd tegen Jong AA Gent. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Je kan je uiteraard wel inschrijven voor een volgende wedstrijd

23/08/2022

Geen bekervoetbal op zondag 28 augustus, wel een extra oefenpartij op het veld van tweede amateurklasser Belisia Bilzen, getraind door Luc Nilis. Aftrap om 15 uur.

17/08/2022

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenwedstrijd op het veld van tweede amateurklasser Racing Hades. KVK Tienen toonde zich vooral voor de pauze. Nassim Saïdi zette de Tiense druk om in een voorsprong na een poging van Naudts. Tibo Herbots stond kort voor de pauze pal op een schot van de thuisploeg. In de tweede helft liet trainer Hias ook heel wat jongere spelers opdraven. De ingevallen doelman Wouter Nijsen stond enkele keren paraat, maar kon niet vermijden dat Elens de stand in evenwicht bracht. 

10/08/2022

Ontdek onze partnerbrochure