Fysical coach Nico Devos gehuldigd Printervriendelijke versie

Voor de wedstrijd KVK Tienen - OH Leuven werd fysical coach Nico Devos op het veld geroepen en door zijn vrouw Greet en kindjes Floor en Kaat in de bloemetjes gezet. Hij kreeg uit de handen van ex-ploegmaat Johan De Ruyter ook een truitje van KVK Tienen met 'zijn' nummer 5. De verdediger, die lang de Tiense kapiteinsband droeg, hangt immers de schoenen aan de haak door een kaakblessure als speler van provincialer Everbeur.

Nico begon zijn voetbalavontuur als preminiemen bij eersteprovincialer USG Kumtich. Zijn debuut leverde hem meteen een blauw oog op door een aangeschoten bal. Bij de kadetten van Kumtich speelde hij voor de eerste keer kampioen.

George Savonet, bestuurslid en scout van KVK Tienen, merkte hem om en haalde hem naar de Suikerploeg waar hij zijn intrede maakte bij de scholieren. Bij Tienen werd Nico omgeschoold van aanvaller naar verdediger. Een succesvolle transformatie, want met het scholierenteam speelde hij andermaal kampioen.

Toen hij van de beloften mocht proeven, werd hij opgemerkt door toenmalig KVK Tienen-coach Jean-Pierre Vande Velde. Als 18-jarige debuteerde hij in de A-kern onder het trainersschap van Werner Helsen. Geregeld mocht hij in de basis starten.

Als 20-jarige zette hij een stapje terug naar de provinciale reeksen om zijn studies kinesitherapie met het voetbal te kunnen verenigen. Na het behalen van zijn diploma, keerde hij terug naar KVK. In het midden van dat seizoen werd hij andermaal door de eveneens teruggekeerde Jean-Pierre Vande Velde opgevist uit de beloften.

Onder het trainersschap van René Van Gorp speelde hij kampioen in derde klasse. Elk jaar moest hij in tweede klasse samen met zijn medespelers knokken voor het behoud. Ondertussen werd hij kapitein.

Tijdens het sportief moeilijke seizoen waarin KVK Tienen opnieuw naar derde klasse zakte trok hij naar het Waals-Brabantse Walhain. Via Racing Mechelen en provincialer Tienen United kwam hij bij Everbeur Sport terecht. Met die ploeg maakte hij de overstap van tweede naar eerste provinciale. Door een blessure aan de oogkas moet hij zijn actieve voetbalcarrière vroeger stoppen dan gepland.

Het hoogtepunt in zijn voetballoopbaan is ongetwijfeld zijn schitterend doelpunt tegen FC Denderleeuw. Met een afstandsschot in de slotminuten van de wedstrijd voorkwam hij dat z'n team aan de slag moest in de eindronde met de derdeklassers. Na die wedstrijd werd hij ook gehuldigd als beste speler van het seizoen.

Vandaag is Nico Devos aan de slag als fysical coach bij KVK Tienen. Hij houdt de conditie van de spelers in de gaten en zorgt voor individuele begeleiding wanneer nodig. Zijn vader Gilbert, in het verleden beloften- en zelfs hoofdcoach van de Suikerploeg, is nu actief bij Jong-KVK.


Een glunderende Nico Devos samen met dochters Floor en Kaat, echtgenote Greet, ploegmakker Johan De Ruyter en afgevaardigde Elie Mellaerts.

Label(s):

Bedankt!

Van harte bedankt voor de mooie momenten die jullie ons bezorgd hebben!

Vriendelijke groeten,
Familie Devos-Pauwels

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure