Afscheid van erevoorzitter Léon Sué Printervriendelijke versie

We vernemen met droefheid het overlijden van de heer Léon Sué, erevoorzitter van KVK Tienen. Hij werd 85 jaar. Gedurende vele jaren was hij een bezieler van de club en de verpersoonlijking van de nauwe band met de Tiense Suikerraffinaderij waar hij gedelegeerd bestuurder was.
 
Léon Sué studeerde in het Tiense atheneum en bracht het eerst tot ingenieur in de scheikunde en landbouwindustrie aan de Leuvense universiteit, nadien tot licenciaat in industriële biochemie in Gent. In Lausanne deed hij ervaring op rond zakendoen. Amper 25 jaar oud zat hij in de productieafdeling van de suikerfabriek. Al snel was hij technisch directeur en sinds 1978 bekleedde hij een directiefunctie.
 
Zijn eerste sport was basketbal maar die week steeds meer voor de microbe van het voetbal. Via zijn vader was hij al vroeg na de oorlog supporter van Racing Tienen geworden. In 1972 nam hij ook een bestuursfunctie op. Hij kwam er in het sportcomité en werd al snel jeugdvoorzitter.
 
In 1981 was hij de stuwende kracht achter de fusie van de 2 stadsploegen Racing en Voorwaarts. Léon Sué kan als geen ander bij onenigheid de gemoederen bedwingen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat hij de eerste voorzitter van de fusieploeg KVK Tienen werd. Zijn lijfliedje “Wa zeit ge van de blaa” kreeg ook een groen tintje. Het moet geholpen hebben want na een degradatie naar bevordering werd het schitterende seizoen '83-'84 besloten met een promotie naar derde.
 
Na 7 jaar voorzitterschap bleef hij nog lang als bestuurs- en directielid actief in de club. Steeds als een minzaam iemand, een bruggenbouwer, met een gedegen voetbalkennis. Tot op vandaag bleef hij supporter nummer één, zowel thuis als op verplaatsing. De eigen gaven en mogelijkheden van club en medewerkers erkennen en ondersteunen waren een leidraad in vele beslissingen met een groot hart voor KVK.
 
Zijn inzet voor KVK belette hem niet om ook andere Tiense verenigingen te ondersteunen. Zo was hij o.a. stichtend voorzitter van het Tiense Bedrijvencentrum en voorzitter van de Kamer van Koophandel arrondissement Leuven.
 
KVK Tienen wenst de echtgenote, familie en vrienden van Léon Sué haar oprecht medeleven te betuigen in oprechte dankbaarheid voor alles wat hij voor de club heeft betekend. 
 
De plechtige uitvaartliturgie zal plaatshebben in de decanale kerk van St.-Germanus, Veemarkt te Tienen, op zaterdag 12 februari om 10.30 uur, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Tienen. Gelegenheid tot groeten op vrijdagavond van 19 tot 20 uur in het uitvaartcentrum Rummens.
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Tot in de
voorbereiding!
-
-


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van mevrouw Mathilde Beelen. Vele fans herinneren zich haar ongetwijfeld als ‘Matilleke’ die in de grote kantine een tiental jaar geleden mee instond voor de bediening. KVK Tienen betuigt haar oprecht medeleven aan familie en vrienden. Het overlijdensbericht vind je hier.

31/05/2023

We vernemen het overlijden van oud-KVK Tienen speler Dirk Crabbé. Hij werd 65 jaar. De aanvallende middenvelder voetbalde tussen 1986 en 1989 drie seizoenen lang bij Tienen onder leiding van trainers Jaak Merchez en Jean-Pierre Vande Velde. Eerder voetbalde hij voor KV Mechelen, KV Kortrijk en Stade Leuven. We betuigen ons medeleven aan familie en vrienden.

22/05/2023

Supporters opgelet: de wedstrijd tegen de beloften van R. Antwerp FC is verplaatst van zaterdagavond 20 mei naar vrijdagavond 19 mei. Aftrap om 20 uur op het Lisp in Lier.

16/05/2023

KVK Tienen heeft de licentie voor eerste nationale seizoen 2023-2024 nu ook officieel te pakken. Indien de club zich ook sportief kan handhaven staat niets een verlengd verblijf in eerste nationale in de weg. Het behalen van een licentie is allerminst een formaliteit gezien de vele verplichtingen en de stevige administratieve voorbereiding. Proficiat aan iedereen die hier aan meewerkte.

19/04/2023

KVK Tienen kreeg van licentiemanager Nils Van Brantegem deze week positief advies voor de licentie van eerste nationale. Er worden van ook geen bezwaren meer verwacht die de effectieve toekenning van de licentie in de weg staan. Die licentie bevestigt dat Tienen aan alle extrasportieve voorwaarden voldoet om in eerste nationale aan te treden. Dank aan iedereen die het dossier andermaal nauwgezet mee heeft voorbereid.

22/03/2023

Wegens de sneeuw zijn de trainingen in de KVK Tienen Academy vandaag dinsdag 8 maart afgelast.

08/03/2023

De footlunch voor de partij KVK Tienen - KFC Dessel Sport op zondag 19 maart is ondertussen volzet. Je kan nu al reserveren voor de lunch tegen RFC Luik op 30 april via club100@kvktienen.be.

07/03/2023

De wegens de sneeuw uitgestelde thuiswedstrijd tegen R. Francs Borains wordt verplaatst naar woensdag 1 maart. Aftrap om 20 uur in het Bergéstadion.

10/02/2023

De 25-jarige aanvaller Yassine Bentayeb ruilt KVK Tienen met onmiddellijke ingang voor huidig competitieleider K. Patro Eisden Maasmechelen. De Fransman krijgt er de kans om een profcontract te onderschrijven. KVK Tienen wenst Yassine het beste toe voor zijn verdere voetbalcarrière en dankt hem voor zijn inzet de voorbije maanden.

31/01/2023

Pieter Jochmans blesseerde zich op het veld van Jong AA Gent aan het aangezicht. Ondertussen onderging hij een operatie aan de neus. Er zouden geen extra ingrepen nodig zijn. Jochmans moet het nu twee weken rustig aan doen om dan op te bouwen met een gezichtsmasker als bescherming. Verwacht wordt dat de middenvelder een maand onbeschikbaar blijft.

24/01/2023

Ontdek onze partnerbrochure