URSL Visé - KVK Tienen: 1 - 2 Printervriendelijke versie

KVK Tienen ging sterk van start op het veld van Visé en toonde zich de eerste twintig minuten van de partij het gevaarlijkste. Na amper vijf minuten voetballen mocht Laureys alleen op de thuisdoelman af, maar de openingstreffer liet nog heel even op zich wachten. Spaenhoven mocht na een kwartier voetballen een vrije trap nemen op 20 meter van doel. Met een schitterende knal zette hij Tienen op voorsprong. 
 
Hoewel KVK nog enkele prima kansen bij elkaar voetbalde, was het Visé dat na 20 minuten de stand in evenwicht bracht. Perseo zette zich centraal door en gaf iedereen het nakijken. Verdediger Alexander Vos raakte geblesseerd bij deze actie en bleef tijdens de pauze in de kleedkamer. Farin zou hem in de tweede helft vervangen. Ondertussen was het Visé dat Tienen onder druk zette, met onder meer een bal op de lat van Thuys. 
 
Na de koffie was het echter Tienen dat de wedstrijd helemaal naar zich toe trok. Mputu, vorig seizoen nog aan het werk bij Visé, miste voor open doel. Bij een tegenaanval konden 4 KVK’ers niet scoren. 
 
Gelukkig was het wel raak na een uur voetballen. Jonas Laureys kopte een mooie voorzet van Spaenhoeven onhoudbaar binnen. Visé eindige de wedstrijd met 10 na rood voor Perseo. De uitstekend leidende ref had even later ook geel en rood voor de bank van Visè na hevig protest.
 
URSL probeerde nog maar KVK kwam nooit meer in de problemen. Het pakt na een bijzonder aangename wedstrijd gouden punten en staat nu gedeeld 3de in de stand. Volgende week komt Thes Sport op bezoek op Stayen. 
 
Assistent Ewen Verheyden was vanzelfsprekend blij met deze overwinning: 'In de eerste helft waren de eerste twintig minuten voor ons. Daarna kwam de thuisploeg in de partij. Maar in voetbal is efficiëntie belangrijk. Na de pauze maakten we het verschil. Voor de neutrale toeschouwer was dit een aangename partij met veel inzet en af en toe ook mooi voetbal. We mogen zeggen dat we met de twee gelijke spelen en deze overwinning tegen lastige tegenstanders het seizoen mooi hebben ingezet.' 
 
URSL Visé: Crémer, Bonemme, R. Wilmots, Schillings, Gerits, Cavagnera (82’ Panepinto), Thuys (86’ Musset Quintais), Manfredi, M. Wilmots (71’ Reciputi), Cascio, Perseo
KVK Tienen: Hannes, Jochmans, Vos (46’ Farin), Meeus, Singh, Kempeneers, Claes (72’ Yagan), Spaenhoven, Swerten, Laureys (62’ Osei-Berkoe), Mputu (89’ Struys)
Doelpunten: 9’ Spaenhoven (0-1), 20’ Perseo (1-1), 58’ Laureys (1-2)
Geel: Schillings, Gerits, Bonemme, Reciputi
Rood: Perseo (2x geel)
Scheidsrechter: M. Diskeuve
 
Aanvaller Jonas Laureys maakte de Tiense winning goal.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Winkel Sport
KVK Tienen
zondag 24 oktober 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

Ontdek onze partnerbrochure