URSL Visé - KVK Tienen: 1 - 2 Printervriendelijke versie

Na de overwinning tegen Mandel United moest KVK richting Visé. De ploeg van trainer Riga kwam één keer in actie in de competitie en won die partij. Bij Tienen zat sportief en techisch manager Bart Vanhoudt een tweede keer op de bank in afwachting van de aanstelling van een nieuwe coach. 
 
De wedstrijd ging vanaf het eerste fluitsignaal gezwind heen en weer. Kempeneers kon een voorzet niet beroeren en aan de overkant werd een schot van Rosy afgeblokt. Yagan mocht op aangeven van Singh uithalen, maar legde te weinig overtuiging in zijn schot. 
 
De eerste echt grote kans na de pauze was voor invaller Brrou. De Visé-speler vond echter een attente doelman Hannes op zijn weg. Iets na het uur voetballen schepte Jonas Laureys de bal knap over de thuisgoalie. KVK Tienen op voorsprong. Doelman Hannes belette Brrou het scoren met een mooie redding in de korte hoek.
 
Bij Visé was ondertussen ook ex-Anderlechtspeler Jonathan Legaer in het team gekomen. Met zijn slimme loopbewegingen probeerde hij de Tiense organisatie uit verband te spelen. Tot twee keer toe ging hij gezwind neer in de zestien en tot twee keer toe wees ref Chaspierre snel naar de stip. Een eerste elfmeter werd door Mputu hard op de dwarsligger getrapt. Zijn ploegmaat Bonemme deed het enkele minuten later beter, al was doelman Hannes er in de juiste hoek erg dicht bij om de bal uit z’n doel te houden.  
 
1-1 dus, maar lang stond deze stand niet op het scorebord. Aan de overzijde trapte een klaarkijkende Swerten KVK Tienen via de paal opnieuw op voorsprong met een knappe pegel. Een georganiseerd Tienen hield stand, ondanks een erg lange blessuretijd. Wat een contract met de wedstrijd tegen Thes die vrijwel meteen werd afgefloten. Maar dat kon de pret niet drukken: KVK Tienen pakt een tweede opeenvolgende overwinning op rij!
 
In de nerveuze slotfase pakte Bart Vanhoudt nog een gele kaart op de bank nadat hij zijn ongenoegen uitte over een beslissing van de ref. De Tiense gelegenheidscoach was echter blij met de presetatie van zijn team: ‘Die zes op zes doet uiteraard deugd. Ik vond dat we voor de pauze wat scherper waren dan de thuisploeg. In de tweede helft hebben we na een sterkere herneming van Visé wat bijgestuurd en met succes. We boeken deze overwinning door een sterke prestatie van het collectief. De jongens hebben er echt voor gestreden. In principe was dit mijn laatste wedstrijd als interim-coach. We willen wat ruimte nemen om een nieuwe trainer aan te stellen nu we de kans groot achten dat de competitie wordt stilgelegd.’
 
URSL Visé: Thomé, Thuys (46’ Brrou), Mputu, Rosy, Panepinto (56’ Legaer), Manfredi, Schillings, Keita, Schmisser, Bonemme, El Harrak.
KVK Tienen: Hannes, Vos, Meeus, Farin, Yagan (85’ Ventôse), Singh, Swerten, Spaenhoven, Bogaerts, Laureys (90’ Van Vaerenbergh), Kempeneers.
Doelpunten: 62’ Laureys (0-1), 72’ Bonemme (1-1, pen.), 76’ Swerten.  
Geel: Meeus, Bonemme, Farin, El Harak, Bogaerts, Rosy.
Scheidsrechter: Guillaume Chaspierre
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
stopgezet
Hou deze website in de gaten!
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

KVK Tienen ontving een positief advies rond de licentie-aanvraag voor het seizoen 2021-2022! Onze club kan dus opnieuw in eerste nationale aantreden! Proficiat aan het hele team dat zich telkens opnieuw inzet om het dossier nauwgezet voor te bereiden.

28/03/2021

Transfers seizoen 2021-2022

Inkomend: Nils Struys (KOSC Wijgmaal), Kyell Lénaers (KV Tervuren-Duisburg), Wouter Nijsen (SV Herkol), Jesse Mputu (URSL Visé), Pieter Jochmans (OH Leuven)

Uitgaand: Willem Loman (KRC Mechelen), Dries Ventôse (KRC Mechelen), Florin Grancea (KVK Ninove), Thibaut Bielen (KVK Wellen), Dennis Van Vaerenbergh (Lokeren-Temse)

Contractverlengingen: Jonas Bogaerts, Hannes Meeus, Amardeep Singh, Alexander Vos, Pieter Kempeneers, Daan Matterne, Andries Claes, Jonas Laureys, Ben Yagan, Nick Spaenhoven, Frédéric Farin, Axel Swerten, Arthur Hannes

13/02/2021

Tot aan de krokusvakantie worden alle buitenschoolse activiteiten in Tienen voor kinderen tot 12 jaar geannuleerd. De stad Tienen wil hiermee een verdere toename van het aantal besmettingen en de sluiting van de scholen voorkomen. Ook de trainingen van de ploegjes tot U13 jaar zijn dus tot nader bericht stopgezet. Vanaf U14 hervatten we vanaf 1 februari in groepjes van10. Alle info via ProSoccerData.

25/01/2021

We vernemen het overlijden van mevrouw Léa Toelen (bericht), echtgenote van de heer André Moreau, ereschepen en oud-speler Racing Tienen. De club biedt familie en vrienden haar oprecht medeleven aan.

11/01/2021

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

Ontdek onze partnerbrochure