Union - KVKT : 2 - 1 Printervriendelijke versie

De wedstrijd golfde in de aanvangsfase op en neer zonder echte dreiging. Glouftsis zorgde voor wat prikjes, maar echte kansen kwamen daar niet uit voort. Het was wachten tot de tiende minuut vooraleer het met voetbalgeschiedenis beladen Dudenpark wakker werd geschud. De afscheidnemende Triantafillidis knalde de bal vanop dertig meter laag richting doelman Kudimbana. Deze loste het leder, maar herstelde zijn foutje voor Geebelen ervan kon profiteren. Aan de overzijde gaf scheidsrechter een lichte vrije trap toen Gerits het duel aanging. Stassin profiteerde en trapte het leder knap via de dwarsligger tegen de touwen.
 
Tienen reageerde. De Silva tikte het balletje door tot bij Belme, maar zijn 'streep' ging een metertje over het doel. De toeschouwers zagen een prachtige combinatie van Tiense zijde, waaruit Verlaine kon voorzetten. Belme kopte centimeters over. Union herpakte zich en kwam zelfs gevaarlijk opzetten. Martens bediende Buelinckx die via een Tiens been naast besloot. Gille besloot hard op de vuisten van Schuermans. Diezelfde Gille kon na een scherpe counter via de bedrijvige Glouftsis opnieuw dreigen maar liep zich vast in het pak Tienen-verdedigers. De laatste kans voor de pauze was voor Tienen. Geebelen lobte het leder net over het doel.

Manga
werkte kort na de pauze met een tik tegen de slaap Mike De Silva tegen de vlakte, maar scheidsrechter Noirhomme zag niets fout aan de zeer dubieuze ingreep van de Union-speler. De Tiense middenvelder werd buiten bewustzijn naar de kleedkamers gebracht. De Pauw probeerde het aan de overzijde een keertje vanop afstand en doelman Kudimbana lost de bal. In twee tijden gepakt voor de aanstormende Lacroix. Union profiteerde bijna van de ontstane numerieke meerderheid tijdens het verzorgen van De Silva. Stassin knalde hard op Schuermans. Gelukkig was Verlaine attent om te beletten dat Glouftis de rebound benutte. Belme stak de bal kort door naar Lacroix die zijn schot zag afwijken. Union bleef zich roeren en de vrijgelaten Martens knalde overhoeks op de paal. Toch kreeg een beter voetballend Tienen wat het verdiende.
 
Doelman Kudimbana had een knappe save in huis op een schot van Bayock, maar Geebelen stond op de goede plaats om de bal tegen de netten te tikken. Vijf minuten later ging de hele Tiense verdediging in de fout. Morreel miste zijn interceptie en Verlaine stond niet goed genoeg opgesteld om te beletten dat Martens de bal scherp klaarlegde voor Buelinckx. Tienen was andermaal op achervolgen aangewezen. Het kwam goed weg toen Glouftsis tien minuten voor het einde van de partij via de hand van Schuermans op het doelkader besloot. Ondanks wat steriele druk van Tienen in de slotminuten wijzigde de score niet meer.
 
De aanwezige toeschouwers zagen een aangename partij van twee teams die ervoor gingen. Voor Tienen had er gezien  enkele bediscussieerbare scheidsrechterlijke beslissingen misschien wel meer in gezeten.

Union Sint-Gilis: Kudimbana, Poncet, Manga, Mvuezolo, Peeters (22' Gille), Stassin, Glouftsis (79' Duchatelet), Buelinckx (84' Dog), Martens, Nicaise, Keromest.
KVK Tienen: Schuermans, De Pauw, Hertoge (80' Karabulut), Triantafillidis, Gerits, Belme, Verlaine, De Silva (54' Bayock), Geebelen, Morreel (70' Gielen), Lacroix.
doelpunten: 19' Stassin (1-0, pen.), 62' Geebelen (1-1), 67' Buelinckx (2-1)
geel: Poncet
scheidsrechter: E. Noirhomme.
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

Competitie
tijdelijk stopgezet
Hervatting in weekend 9 januari 2020
Take care!


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

De voorbije dagen werd duidelijk dat een heropstart van de competitie half november niet mogelijk zou zijn omwille van de maatregelen die het coronavirus moeten afremmen. De KBVB besliste ondertussen dat het de intentie heeft de competitie te hervatten in het weekend van 9 en 10 (inhaal- of bekerwedstrijden) of 16 en 17 januari 2021. Dit geldt zowel voor de competitie van het eerste elftal in eerste nationale als voor de reserven. De trainingen worden opgeschort tot en met 13 december. De spelers krijgen in dit scenario een nieuwe voorbereiding in de eindejaarsperiode. Hou deze website in de gaten voor de laatste updates!

03/11/2020

Pieter Kempeneers krijgt geen extra schorsing van de KBVB na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Mandel United. Bij het afschermen van de bal in een duel raakte hij een tegenstrever in het aangezicht.

24/10/2020

De KBVB besliste om de competitie in eerste nationale op te schorten tot 8 november in het kader van de corona-maatregelen. Ook de beloften spelen geen wedstrijden. Men laat weten dat men hoopt om de competitie zo snel als kan te herstarten. 

21/10/2020

Zondag voetbalt KVK Tienen in eigen huis tegen K. Patro Maasmechelen. We vragen thuissupporters opnieuw om te reserveren. De club wacht nog op richtlijnen van de politie wat betreft de eventuele aanwezigheid van bezoekende fans. Dit alles uiteraard onder voorbehoud dat de competitie in eerste nationale niet wordt stopgezet.

19/10/2020

Hoewel de wedstrijden van eerste elftallen vanaf de tweede amateurklasse zijn afgelast wordt er (voorlopig?) nog wel gevoetbald in eerste nationale. In het kader van de corona-maatregelen laat URSL Visé echter weten dat er zondag geen bezoekende supporters op de wedstrijd worden toegelaten. We vragen onze supporters om deze maatregel te respecteren.

14/10/2020

Na de wedstrijd tegen KVV Thes Sport kunnen supporters in het Bergéstadion terecht voor een tweede wedstrijd. Om 18.30 uur start de wedstrijd van KVK Tienen B tegen Hoegaarden B. Meteen een topper in vierde provinciale!

03/10/2020

Trainer Jo Claes kan voor de wedstrijd tegen Thes Sport rekenen op een volledige spelerskern, met uitzondering van de langdurig geblesseerde Damblon en geschorsten Meeus en Spaenhoven.

03/10/2020

KVK Tienen opent de competitie op het veld van Francs Borains. Hannes Meeus (ontstoken pees in voetzool en twee schorsingsdagen) en Lucas Damblon (scheur in enkelligament) zijn out. Farin (kneuzing) en Kempeneers (adductoren) zijn onzeker. Selectie: Hannes, Singh, Vos, Matterne, Farin (?), Bogaerts, Spaenhoven, Grancea, Claes, Kempeneers (?), Laureys, Ventôse, Yagan, Van Vaerenbergh, Swerten en Vandergeeten.

27/09/2020

Voor de eerste thuiswedstrijd van de competitie tegen Thes Sport op 4 oktober kunnen thuissupporters reserveren via dit formulier. Bezoekende supporters kunnen zich voor een ticket wenden tot Thes Sport.

21/09/2020

KVK Tienen speelde 1-1 gelijk in de oefenpartij op het veld van reeksgenoot Winkel Sport. Trainer Jo Claes kon geen beroep doen op Damblon, Meeus, Farin, Kempeneers en Grancea. Het team herpakte zich met de nodige strijdlust na de vroege bekeruitschakeling bij Saint-Ghislain. KVK kwam na een half uur op achterstand, maar kwam opnieuw langszij toen Ventôse kort voor de pauze een rebound na een poging van Matterne benutte. Het was slechts één van de vele kansen die Tienen bij mekaar had gevoetbald, al kende de thuisploeg ook een periode waarin ze de bezoekers in het defensief dwong. In de tweede helft verliep de wedstrijd evenwichtig en toonde KVK Tienen zich fysiek paraat om in alle rust toe te werken naar de opener van de competitie op het veld van Francs Borains. 

20/09/2020

Ontdek onze partnerbrochure