Trainer Dave Laeveren: 'Fantastische mentaliteit' Printervriendelijke versie

De 44-jarige Dave Laeveren uit Diest debuteerde als hoofdtrainer van KVK Tienen met een mooie overwinning tegen R. Francs Borains. Tot voor kort was hij assistent-trainer en videoanalyst van KVK Tienen. Eerder was hij ook al assistent bij KSK Heist en KFC Dessel Sport. Met veel passie coachte hij het team naar een verdiende driepunter.
 
‘Het is fijn om zo te debuteren als trainer met de steun van de collega’s van de technische staf', aldus de kersverse Tiense coach. 'Ook Ewen Verheyen, Johan Bogaerts en Wouter Hias leveren hiervoor knap werk. Maar vooral de spelers hebben het gedaan. De mentaliteit op het terrein was fantastisch na toch wel een bijzondere week waarin ik één training kon leiden. Iedereen heeft z’n taken uitgevoerd zoals het moest. Als iedereen voor elkaar wil werken kunnen we elk team pijn doen. Die Tiense mentaliteit moet onze sterkte zijn.’
 
‘De efficiëntie blijft een werkpunt. Dat is al zo van het begin van het seizoen. Denk maar aan de partij tegen La Louvière die we ook met ruime cijfers hadden kunnen winnen. Daarop moeten we dus werken. Vandaag toonden we al meer durf in de zestien en waren er heel wat kansen. Nu is het een kwestie van die ook af te werken.’ 
 
‘Ik wil de komende weken realistisch ambitieus zijn en minstens 9 punten pakken. Vandaag hebben we al een eerste overwinning op zak. Qua veldbezetting greep ik terug naar het ons vertrouwde systeem, omdat ik denk dat we daar ook de ploeg voor hebben. Maar uiteindelijk gaat het in elk systeem vooral om de loopacties van de spelers en de mentaliteit. Ik heb wel extra aandacht gegeven aan stilstaande fases omdat we zo de voorbije wedstrijden te makkelijk doelpunten pakten.’
 
‘Ik heb met de leiding van club afgesproken dat ik alvast tot de jaarwisseling hoofdcoach blijf. Dan evalueren we samen de situatie. Ik heb nog geen ervaring als T1 en weet dat men dit als een nadeel kan beschouwen, maar werk al 8 jaar in deze reeks. Ik was eerder al actief als scout, video-analyst en beloftentrainer. Bij KSK Heist was ik ook drie seizoenen lang assistent van Karel Keleman. Hij is iemand die me ook vandaag nog steunt en raad geeft.’
 
De partij op het veld van KSK Heist zaterdag belooft dan ook bijzonder te worden: ‘Ik heb er inderdaad nog veel vrienden en ken er ook spelers die ik er als beloftencoach onder mijn hoede had. Na al die jaren keer ik er nu terug als hoofdtrainer. Dat is dus best wel speciaal voor mij’.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KVK Tienen
Mandel United
zondag 5 december
15 uur | Stayen


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

We vernemen het overlijden van de heer Frans ‘Waikke’ Claes, oud-speler van Racing Tienen op 85-jarige leeftijd. De club betuigt familie en vrienden haar oprecht medeleven.

14/11/2021

We geven nog even mee dat de Covid Safe Pass verplicht is om toegang te krijgen tot de bekerwedstrijd bij Cercle Brugge!

25/10/2021

KVK Tienen is op zoek naar een vaste jeugdscout. Samen met de scoutingsverantwoordelijke en z’n team voer je regelmatige scoutingsopdrachten uit om talenten te ontdekken. Meer info verkrijgen en je kandidaat stellen kan via jeugd@kvktienen.be.

25/10/2021
Supportersclub V-side legt een bus in naar Cercle Brugge voor de bekerwedstrijd. Voor 10 euro kan je al mee. De tickets bij Cercle kosten 5 euro. Niet twijfelen dus! Inschrijven voor de bus kan bij daviddegent@gmail.com of in Café 't Hoekske aan de Oude Leuvensestraat/Albertvest. Tickets voor de wedstrijd kan je ter plaatse kopen.
18/10/2021

Omdat er voor de thuiswedstrijden op Stayen geen onderscheid wordt gemaakt tussen staan- en zitplaatsen zoals in het Bergéstadion besliste de club om de algemene ticketprijs voor de volgende wedstrijden vast te leggen op 12 euro.

30/09/2021
De bekerwedstrijd Cercle Brugge - KVK Tienen wordt afgewerkt op donderdag 28 oktober. Aftrap om 20 uur in het Jan Breydelstadion.
 
28/09/2021

De thuis- en uitwedstrijd tegen K. Winkel Sport zijn omgewisseld. KVK Tienen voetbalt eerste op het veld van Winkel Sport op zondag 24 oktober. Op zondag 16 januari is de club in het Bergéstadion te gast. Dat betekent dus dat er geen drie, maar twee opeenvolgende thuiswedstrijden zijn op Stayen de komende weken. Op zondag 3 oktober tegen Thes Sport, een weekje later tegen La Louvière.

28/09/2021

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Ontdek onze partnerbrochure