Supporters KVK en Jodoigne samen naar de match Printervriendelijke versie

KVK Tienen bekert verder en ontmoet nu zondag RAS Jodoigne op Stayen. Een onvervalste derby met een aantal bekenden uit het Tiense voetbalverleden, zo kan je de wedstrijd van zondag het best omschrijven.
 
KVK en RAS, op de Chaussée de Tirlemont, liggen exact 11km van elkaar. Al sinds de loting stond deze match aangekruist in beider agenda.
 
Tussen Tienen en Geldenaken (Jodoigne) is er altijd een natuurlijke flow geweest. Vroeger kwam heel Geldenaken naar de winkels in het Tiense. Dat is nu veel minder want Jodoigne is gegroeid tot een fijne stad net over de taalgrens. Maar op één of andere manier blijft er een verbondenheid met onze Waalse vrienden.
 
We zien dat bij KVK onder andere in de jeugd waar er een grote instroom van spelertjes is uit Waals-Brabant. En dan zijn er ook een aantal oude bekenden van het Tiense voetbal die ondertussen RAS hebben uitgebouwd tot een stabiele club. Voorzitter Winnepenninckx van RAS was in een ver verleden in Tienen aan de slag bij o.a. FC Tienen. 
 
Ondertussen is Jodoigne in een paar jaar tijd vanuit het provinciale voetbal opgeklommen tot 3de nationale in Wallonië. In de vorige ronde werd 2de amateurclub Gullegem uitgeschakeld.
 
Beide supportersgroepen kennen elkaar goed en zorgen meteen voor een bekerprimeur.
 
'Tussen de KVK V-side en de supportersclub van Jodoigne is de verstandhouding prima. De meeste gasten kennen elkaar. KVK mensen gaan al eens kijken in Geldenaken en omgekeerd. Voor de bekerwedstrijd gaan we iets doen wat je nergens ziet: we gaan samen de verplaatsing naar Stayen organiseren. Beide supporterskernen spreken af in café Het Hoekske in Tienen om 13u en gaan samen met de trein naar St Truiden', aldus David Degent van de KVK Tienen V-Side.
 
Nog opvallend, de roepnaam van de RAS is toevallig ook de 'kanaries'. En zo komen alle puzzelstukken samen. De wedstrijd wordt zondag gespeeld op het veld van de grote kanaries door KVK tegen de Waalse 'Canaries'.
 
Afspraak om 16 uur. Of zoals onze Waalse collega’s zeggen: 'La magie de la coupe de Belgique, ouvre l’apétit'.
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

URSL Visé
KVK Tienen
zo. 26 september 2021
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

URSL Visé biedt de wedstrijd tegen KVK Tienen integraal en rechtstreeks aan op haar website. Je betaalt vijf euro.

25/09/2021

KVK Tienen trekt op 26, 27 of 28 oktober naar het Cercle Brugge van trainer Yves Vanderhaeghe voor de 1/16-finale van de Beker van België. De club speelt op verplaatsing wegens de onbeschikbaarheid van het eigen Bergéstadion na de overstromingen. De KBVB laat niet toe dat de partij op Stayen wordt afgewerkt.

25/09/2021

URSL Visé laat ons weten dat bezoekende supporters welkom zijn op de wedstrijd zondag. Er is ook geen Covid Safe Ticket vereist.

20/09/2021

Jammer genoeg kunnen we geen inschrijvingen meer aanvaarden voor het gastronomisch buffet voor de wedstrijd KVK Tienen - Olympic Charleroi. Alle beschikbare plaatsen zijn ingenomen. Binnenkort kan je inschrijven voor het volgende diner.

15/09/2021

Op vraag van de politie van Luik geldt er zondag een combiregeling voor de wedstrijd RFC Luik - KVK Tienen. Er zijn dus geen individuele KVK-fans toegelaten die zelf de verplaatsing maken. Men kan de wedstrijd enkel bijwonen indien men een verplaatsing met een begeleide supportersbus organiseert.

07/09/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal met 1-2. Mputu opende de score na een half uur op aangeven van Claes en verdubbelde die enkele minuten later toen hij alleen op de thuisgoalie af mocht. In de tweede helft milderde Dewaet met een knal. Matterne en Laureys kwamen niet meer tot scoren.

11/08/2021

KVK Tienen kent z’n tegenstander in de derde ronde van de beker van België. Op zondag 15 augustus voetbalt Tienen op het veld van de Oost-Vlaamse tweedenationaler KVV Zelzate. Aftrap om 16 uur. Zelzate kwalificeerde zich op het veld van derdenationaler Lochristi na strafschoppen. Na negentig minuten voetballen stond het nog 0-0.

08/08/2021

KVK Tienen won de oefenwedstrijd op het veld van Racing Mechelen met 0-2. Hannes Meeus bracht de ploeg in de eerste helft op voorsprong vanop de stip. Vooral na de pauze werd het verschil met de derdenationaler groter. Yagan verdubbelde de score. Woensdag oefent KVK op het veld van tweedenationaler KOSC Wijgmaal. Aftrap om 19.30 uur.

05/08/2021

KVK Tienen verloor de oefenwedstrijd op het veld van tweedenationaler RC Hades met 2-0. Eerder wonnen de Limburgers ook al van reeksgenoot Thes. Woensdag trekt Tienen naar Racing Mechelen. Op die wedstrijd zijn geen Tiense fans toegelaten. De kassa’s ter plaatse zijn gesloten.

01/08/2021
KVK Tienen won de oefenpot op het veld van eersteprovincialer Hoegaarden met 0-2. Trainer Vanhoudt roteerde de volledige ploeg bij de pauze. Enkel Meeus ontbrak met een enkelblessure. Vooral in de eerste helft moest de thuisploeg niet onderdoen voor de bezoekers. Na de pauze nam een offensief sterker Tienen afstand via aanwinst Mputu en Kempeneers. 
 
28/07/2021

Ontdek onze partnerbrochure