Spouwen-Mopertingen - KVK Tienen: 1 - 4 Printervriendelijke versie

Na de stevig 1-5 pandoering op het eigen veld van Hoogstraten, wilden de manschappen van trainer Jo Claes snel orde op zaken stellen op het veld van Spouwen-Mopertingen. Dat moest zonder de geschorste Dries Ventôse en de om beroepsredenen afwezige William Acke. De thuisploeg, met ex-KVK’er Jeroen Michiels in de rangen, kent geen al te best seizoen en staat helemaal onderaan de rangschikking na een 0 op 18. 
 
KVK, met een stevige bries in de rug, begon prima aan de wedstrijd op het Limburgse kunstgras. Doelman Grootaers moest vrijwel meteen tussenkomen op pogingen van Vanwelkenhuysen en Bogaerts. Na iets meer dan tien minuten voetballen opende Singh de score met een geplaatst schot op aangeven van Convents. Diezelfde Convents verdubbelde de voorsprong tien minuten later met een mooie overhoekse plaatsbal.
 
De thuisploeg maakte offensief niet echt veel klaar. Doelman Hannes moest kort voor de pauze wel plat op een laag schot richting de hoek van Ernens. Yavuz kreeg zijn schot eerder niet binnen de Tiense palen.
 
Tijdens de pauze bleef de door een duel aan de onderrug geblesseerde Bogaerts noodgedwongen in de kleedkamer voor Grancea. De thuisploeg, nu gesteund door de wind, ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Doelman Hannes haalde een vrije trap van Yavuz uit de winkelhaak. Proesmans schoot een metertje over.
 
Aan de overkant moest Grootaers ingrijpen op een poging van Andries Claes. Toen de bedrijvige Convents het leder voor doel gooide, stond Vanwelkenhuysen aan de tweede paal op de juiste plaats om de 0-3 te scoren. Bahtiri milderde nog in de slotminuten met een streep onder de dwarsligger, maar de ingevallen Deflem deed er ook voor Tienen nog eentje bij. Met een schot uit een scherpe hoek legde hij de 1-4 eindstand vast.
 
Door de nederlaag van Bocholt op het veld van Eendracht Aalst prijkt KVK Tienen opnieuw aan de leiding met twee punten voorsprong op de Limburgers. Voor het tweede seizoen op rij troont KVK zich dus herfstkampioen na alle wedstrijden van de heenronde. Iets om trots op te zijn.
 
Toch waren er na de partij ook zorgen voor de geblesseerde Jonas Bogaerts. Hij moest naar het ziekenhuis en is mogelijk lange tijd onbeschikbaar. We wensen onze ‘Jones’ nu al een snel herstel toe!
 
Volgend weekend trekt KVK Tienen naar Diegem Sport, ploeg in vorm. Steevast een uitdagende verplaatsing voor de Suikerploeg. 
 
Spouwen-Mopertingen: Grootaers, Vardic, Michiels, Ernens, Boiten, La Mantia, Diallo (78’ Stassen), Proesmans, Haenen, Body (21’ Bouhriss, 81’ Bahtiri), Yavuz.
KVK Tienen: Hannes, Matterne, Vos, Meeus, Weeghmans, Bogaerts (46’ Grancea), Singh, Convents (76’ Deflem), Vanwelkenhuysen (83’ Bourguignon), Claes, Kempeneers.
Doelpunten: 8’ Singh (0-1), 18’ Convents (0-2), 62’ Vanwelkenhuysen (0-3), 88’ Bahtiri (1-3), 90’ Deflem (1-4)
Scheidsrechter: Pieter Vandevenne
 
 
 
Label(s):

>> Volgende wedstrijd

KOSC Wijgmaal
KVK Tienen
zondag 23 februari 2020
15 uur


jong-kvk

Ontdek onze partnerbrochure

>> Kort

Jo Claes kan een beroep doen op een volledige spelerskern voor de wedstrijd tegen K. Bocholt VV. Enkel Hannes Meeus was eerder deze week ziek. Er is stormweer voorspeld. Vooralsnog ontving de club geen bericht over een afgelasting van de wedstrijd.

15/02/2020
Matterne keert terug bij de selectie voor de wedstrijd tegen Sporting Hasselt na een verplichte skireis. Alexander Vos ondervindt nog hinder van zijn onderbeen. Lucas Damblon (hamstrings) trainde voluit. Grancea was begin van de week ziek en is twijfelachtig. Selectie: Hannes, Meeus, Bogaerts, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea (?), Damblon (?) Bourguignon en Amenga.
01/02/2020

Wegens financiële perikelen stapt KFC Duffel uit de competitie en worden alle punten verzameld in wedstrijden tegen de club geschrapt. Hierdoor verliest KVK Tienen drie punten in de rangschikking. KVK blijft wel aan de leiding op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

30/01/2020

Alexander Vos (hamstrings) is nog onzeker voor de wedstrijd tegen K. Berchem Sport. Doelman Mombaerts hervatte de trainingen. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Bogaerts, Claes, Ventôse, Vanwelkenhuysen, Acke, Convents, Deflem, Bourguignon.

18/01/2020

De wedstrijd K. Londerzeel SK - KVK Tienen van zondag 9 februari wordt verplaatst naar zaterdagavond 8 februari. Aftrap om 20 uur.

15/01/2020

Loman is geschorst voor de partij tegen KVV Vosselaar. Bourguignon komt opnieuw in de selectie. Doelman Amenga is speelgerechtigd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Bogaerts, Kempeneers,Claes, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Ventôse, Grancea, Deflem, Bourguignon en Amenga.

11/01/2020

Bogaerts is hersteld, maar het is nog afwachten of hij speelklaar raakt voor de partij tegen RC Hades. Damblon heeft de looptrainingen hervat. Loman, Bourguignon of Prado Hernandez worden nog aan de selectie toegevoegd. Selectie: Hannes, Meeus, Vos, Weeghmans, Matterne, Singh, Kempeneers, Claes, Ventôse, Convents, Vanwelkenhuysen, Acke, Grancea, Deflem, Bogaerts (?), Bourguignon, Loman, Prado Hernandez, Deltour.

04/01/2020

Aanvaller Luiza Polino onderschrijft een overeenkomst bij KVK Tienen. De 23-jarige Nederlander (°15/03/1996) kreeg zijn jeugdopleiding bij Feyenoord en Dordrecht en voetbalde daarna bij R. Antwerp FC en hoofdklasser SV Nootdorp. De voorbije weken trainde hij al mee bij de beloften waarvan hij in eerste instantie ook deel van gaat uitmaken. Weetje: Polino is het neefje van Jordan Botaka, spits bij STVV.

23/12/2019

Doelman Brecht Mombaerts raakte geblesseerd op training en is ondertussen geopereerd aan de meniscus. Hij is enkele maanden onbeschikbaar. We wensen Brecht een snel herstel toe!

29/11/2019

Onze club verneemt het overlijden van de heer Edgard Loeckx, een gewaardeerd voormalig medewerker van KVK Tienen. De KVK-familie betuigt haar oprechte deelneming aan echtgenote Anny, familie en vrienden. De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de aula van uitvaartcentrum Rummens op zaterdag 9 november om 11.30 uur.

08/11/2019

Ontdek onze partnerbrochure